CHP’li meclis üyeleri Bütçeye oy vermeseydi ne düşerdi?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun CHP İlçe Örgütünün düzenlediği toplantı; “Asiye Nasıl Kurtulur” hikayesine dönüştü.  “onay vermemeleri durumunda meclisin düşeceğini ve bunun da suç teşkil ettiğini” söyleyen CHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Av. Gazanfer Dik’in söyledikleri sohbet meclislerinde siyahi mizah konusu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve Belediye Meclis Üyelerinin hazır bulunduğu parti binasında ülke gündemi ve kent gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundukları basın toplantısı kentin siyasi gündeminde siyasi mizaha konu oldu.

Mansuroğlu’nun ardından söz alarak, bütçe oylamalarıyla ilgili grup olarak onay vermelerinin gerekçelerini anlatan İskenderun Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik, Belediye meclisinde kendilerinin “kabul” oyu kullanması ili ilgili; bütçeye “onay vermemeleri durumunda meclisin düşeceğini ve bunun da suç teşkil ettiğini“ söyledi. Dik, partilileri de CHP toplantılara katılmalarını ve uzaktan eleştiri yapmamalarını da istedi.

Belediye meclisinde kendilerinin “kabul” oyu kullanması ili ilgili; bütçeye “onay vermemeleri durumunda meclisin düşeceğini ve bunun da suç teşkil ettiğini“ söylemesi siyasi mizaha dönüştürdü.

Gazanfer Dik’in İskenderun Belediyesi Başkan Seyfi Dingil döneminde üç yıldan bu yana Bütçe Görüşmelerinde CHP ve MHP “red” oyu kullanıyordu. Hatırlanacağı üzere Bütçe görüşmelerinde meclis oturumuna “Mazeretleri nedeniyle” katılamayan meclis üyeleri oluyordu. Bütçe görüşmelerinin yapıldığı 19.10.2017 tarihli son oturumda İskenderun Belediye Meclisi’nin oy dağılımı CHP: 9 – MHP: 6 – AKP: 15+1  – Bağımsız: 1 şeklinde idi. Bağımsız meclis üyesinin oyu sayılmaması halinde bile 16’ya 15 sonuç ile sadece AKP’nin oylarıyla İskenderun Belediyesi’nin bütçesi onaylanabilecek durumda idi.

Yapılan bu hesaplamanın sonucu ortada iken; İskenderun CHP İlçe Teşkilatı, ülke ve kent gündemini değerlendirdiği toplantıda CHP Meclis Grup Sözcüsü’nün basına verdiği “Bütçeye onay vermeseydik meclis düşerdi, bu da suç teşkil ederdi” ifadeleri “talihsiz bir açıklama ve bu yoruma açık” diye değerlendiriliyor.

Kendi meclis üyesini belediyenin faaliyetlerine onay verdiği gerekçesiyle CHP’den ihraç eden anlayışı, CHP İskenderun Belediye Meclisi üyelerinin, Bütçeye onay vermesiyle birlikte Ak Partili İskenderun Belediyesi’ne destek vermiş olmuyor mu şeklinde partililer tarafından sorgulanıyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.