Okul Servis araçlarının ücret tarifesi açıklandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı 2017-2018 eğitim öğretim dönemi okul servis araçlarında uygulanacak azami ücret tarifesini açıkladı.

 

Hatay genelinde okul servisleri için uygulanacak ücretler hakkında açıklama yapan yetkililer, belirlenen ücretlerin resmi ve özel eğitim kurumlarında hizmet veren okul servis taşıtlarının okul ile öğrenci evi arasındaki taşımacılık hizmetleri için geçerli olduğunun altını çizdi. Okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul (ilk 4+4) öğrencilerini taşıyan okul servis taşıtlarının taşıma ücretine en fazla yüzde 20 oranında rehber personel ücretinin de ilave edilebilirken; lise ve dengi (son 4) okul servis taşıtlarının taşıma ücretlerine rehber personel ücreti ilave edilemeyecek.

Tarifede yer alan azami hadler; 0-4 km arası 130 TL, 5-10 km arası 160 TL, 11-15 km arası 185 TL, 16-20 km arası 210 TL, 21-25 km arası 235 TL ve 26-30 km arası 260 TL olarak belirlendi. Taşımacının ücret tarifesini servis taşıtının görünür bir yerinde bulundurmak zorunda olduğunu ifade eden yetkililer ayrıca 30 km’yi aşan her km için 3 TL ücret alınabileceğini belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.