SOMA DAVASI MÜCADELESİ ÖDÜL GETİRDİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği, Soma faciası davasında verdiği hukuk mücadelesinden dolayı Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan’ı yılın hukukçusu seçti. Yılın Dostluk Ödülü ise Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na verildi. 

Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği’nin (Kamu-Der) geleneksel olarak düzenlediği “Yılın En İyileri” ödülüne, Soma faciası davasında verdiği hukuk mücadelesinden dolayı Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan layık görüldü. “Yılın Dostluk Ödülü” ise Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na verildi. 

Bu yıl onuncusu düzenlenen “Yılın En İyileri” ödül töreni, iş ve siyaset dünyasından, çok sayıda davetlinin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Kamu-Der üyelerinin oyları ile belirlenen ve siyaset, basın, hukuk ve sanat alanında ödüllerin dağıtıldığı törenin açılışında konuşan Kamu-Der Başkanı Cevdet Baştuğ, Kamu-Der tarafından verilen ödüllerin önemine işaret ederek ciddi bir moral ve motivasyon değeri taşıdığına inandığını söyledi. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine işaret eden Baştuğ konuşmasını, “Adımız Kamu-Der, soyadımız Türkiye” sözleriyle noktaladı.

Ödülünü Batman Ticaret Odası Başkanı Osman Nasuroğlu’ndan alan Av. Ali Arslan, 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma maden faciası davasında Türkiye Barolar Birliği ile sürdürdükleri mücadelenin Kamu-Der tarafından ödüle layık görülmesinden büyük onur duyduğunu söyledi. Soma faciasının tüm Türkiye’yi kalbinden yaraladığını belirten Arslan, “O günleri hatırladığımda ülke kan ağlıyordu. Geride yüzlerce çocuk yetim kaldı, eşler kocalarını yitirdiler ve Soma’daki bu facia çok derin manevi çöküntü ve sarsıntıya yol açtı. Manisa Barosu olarak Türkiye Barolar Birliği ile birlikte ilk andan itibaren hukuksal anlamda katkı verebilmek düşüncesiyle süreci yakından takip ettik, ailelerin yanında yer alarak destek olduk” dedi. 

MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ

Devam eden hukuki süreçle ilgili bilgi veren Arslan, gerek Türkiye Barolar Birliği tarafından raporlaştırılan çalışmaların, gerekse dava sürecine yansıyan bilirkişi raporlarının, Soma’daki ihmaller zincirini ortaya koyduğunu söyledi. Sadece ceza davalarını ailelerin açtıkları maddi ve manevi tazminat davalarını da takip ettiklerini belirten Arslan şöyle devam etti:

“Dava bitme aşamasına geldi, ancak sürekli değişik engeller çıkartılarak mahkemenin uzaması sağlandı. Son olarak, 3 yıldır davayı yürüten mahkeme heyetinin tamamı değiştirilmiş durumda. Acılı anneler, babalar, evlatlar, ısrarla davayı takip ediyorlar, hiç değilse sorumluların cezalandırıldığını görmek istiyorlar. Ne yazık ki son süreçle bu inançlarını da kaybetmeye başladılar. Biz, adaletin gerçekleşmesi için avukat meslektaşlarımızla birlikte bu facianın gündemde kalması ve  mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

TOPLUMUN GÜVENİNİ KAZANMIŞ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Yılın Dostluk Ödülü’ne layık görülen ancak Ankara dışındaki programı nedeniyle törene katılamayan Metin Feyzioğlu’nun ödülünü ise TBB Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Necdet Basa aldı. Basa, Türkiye Barolar Birliği’nin avukatlık mesleğinin gelişimini ve sürdürebilirliğini güvence altına almak ve ortak sorunlara çözümler üretme görevini yerine getirme yanında hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı, özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi gibi temel konularda da sorumluluk üstlenerek eksiksiz demokrasiye ulaşma çabalarını sürdürdüğünü söyledi. Basa, “Toplumumuzun ve meslektaşlarımızın Türkiye Barolar Birliği’nden beklentisi çok yüksektir, bu takdir ve güveni kazanmış olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.