METRUK BİNALARIN YIKIMLARI DEVAM EDİYOR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediyesi, kent genelinde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların yıkımına devam ediyor.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı ekipler bu kapsamda, Piri Reis Mahallesinde vatandaşların şikâyetlerini doğrultusunda ve yasal zemin çerçevesinde metruk bir binanın daha yıkım çalışmalarını gerçekleştirdi.

Görselliği bozan, art niyetli kişilerin ile uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen ve tehlike arz eden yapıları yıkılarak, hem çarpık yapılaşmanın önüne geçiliyor hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılıyor.

SOSYAL RİSK TAŞIYOR

Can ve mal güvenliğini tehdit eden bu tür yapıların, özellikle sosyal riskleri de barındırdığını vurgulayan Başkan Seyfi Dingil,” Görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra sosyal risklere de yol açan binaların yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan bu binalar, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor. Metruk yapıların bulunduğu mahallelerdeki aileler, kendi çocukları için haklı olarak endişe etmeye başlıyor. İlçenin farklı mahallelerindeki bu metruk yapılara, belirlediğimiz program çerçevesinde müdahale ediyoruz” diye konuştu.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yıkım ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkımdan sonra mahalle sakinleri, İskenderun Belediyesi Yönetimine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.