Vali Erdal Ata, Valiler Buluşmasına katıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Erdal Ata, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde düzenlenen “Valiler Buluşması” programına katıldı.
11 Ekim 2017 Çarşamba günü düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılışında konuşan Bakan Soylu, İçişleri Bakanlığının sorumluluk sahasının çok geniş olduğunu ve bakanlık bünyesinde köklü kurumların bulunduğunu söyledi. Programın iki gün süreceğini ifade eden Bakan Soylu, valilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edileceklerini söyledi. Bakan Soylu, yine bu süre içerisinde ilgili bakanların da valilere hitap edeceğini belirtti.
Toplantıda İçişleri Bakanlığının merkez ve bağlı kuruluşlarının görev alanları, güvenlik ve asayiş, trafik, uyuşturucu ile mücadele, vatandaş buluşmaları, yayla ve meralar, 112 acil çağrı merkezleri, pasaport ve sürücü belgeleri ile güvenli okul başta olmak üzere çeşitli konular görüşüldü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşmasının ardından program basına kapalı olarak devam etti.
Aynı program kapsamında Valilerimiz, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe Külliyesinde kabul edildi. 12 Ekim 2017 Perşembe günü gerçekleşen kabulde konuşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘’Bizleri bir araya getiren İçişleri Bakanlığımıza, Sayın Bakan ve ekibine teşekkür ediyorum. İstişare gereklidir. Bir süredir ülkemiz bu coğrafyadaki bin yıllık varlığı ve bekası açısından tarihinin en kritik süreçlerinden birini yaşamaktadır. 2. bir Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bir zaman diliminin tam ortasındayız. Türkiye içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılıyor. İddialı ve güçlü bir Türkiye’yi hazmedemiyorlar.’’ dedi.
81 ilin valilerine de bazı tavsiyelerde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘’Siz işinizi iyi yaparsanız, size yönelik dışarıdan müdahale zeminini ortadan kaldırmış olursunuz. Devlet kapısı, unutmayın, umut kapısıdır. Valilik demek sadece evrak işlerinin görüldüğü, devletin soğuk yüzünün görüldüğü yer değildir. Sizler vatandaşlarımıza uzanan elimiz, onları gözeten şefkat dokunuşumuzsunuz. İhtiyaç sahiplerinin, engellilerin sahibi ve koruyucusu sizlersiniz. Asayiş konusunda da toplumumuzda olumsuz örnekler görmek istemiyoruz. Caddede yürüyen bir kadına omuz atıp yumruklayan ahlaksız, adi kişilerin bu toplumun içinde yer almasını ben hazmedemiyorum.  ‘’ şeklinde konuştu.
Valilerden, karşılaştıkları zorluklardan yılmadan, kendilerine olan güvenlerini kaybetmeden, inisiyatif kullanmaktan asla çekinmeden vazifelerini yürütmelerini beklediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Valilik makamı hizmet makamıdır. Bunun yolu da, görev yaptığınız ilde şartların zorluğuna, imkânların kıtlığına bakmadan bir yandan günlük sorunları çözecek, diğer yandan da ileriye doğru en az çeyrek asırlık, yarım asırlık bir vizyon ortaya koyacak işler yapmaktan geçiyor” diye konuştu.
Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.