Recep Soytürk ‘Kentin Sorunlarına Dokunacağız’

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, basın kuruluşlarını ve kentteki gazetecileri ziyaret etmeye devam ediyor.

Soytürk, basın ve diğer kurumları ziyareti ile kentte, devletin elini hissettirecek şeklinde yorumlara neden oldu.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Anadolu Basın Birliği Hatay Şubesinine nezaket ziyaretinde bulundu. Soytürk’ü Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Başkanı Refik Kireççi ve yönetim kurulu binanın girişinde karşıladı. Soytürk şubeye gelinceye kadar esnafla tokalaştı ve kendini tanıttı.

Anadolu Basın Birliği Hatay Şubesi, ziyaretinde Şube başkanı Refik Kireççi, şube sekreteri Hüseyin Güler, ikinci başkanı Ahmete Cerrahoğlu ve yönetim kurulu ziyarette hazır bulundular.

Soytürk’ün ziyareti yaklaşık iki saatten fazla sürdü. Nezaket ziyaretin ötesinde kentin sorunları, esnafın sorunları, basının sorunları ve ortak çözüm meselesi masaya yatırıldı. Soytürk iddialı konuşarık “kentin sorunlarına dokunacağım. Yasaların bana verdiği yetkileri kullanacağım” dedi.

Nezaket ziyaretine Bakkallar odası başkanı Mustafa Çöloğlu, Berberler odası başkanı, Nuri Tabaş katıldılar.

Ziyaret sonrası Refik Kireççi, Soytürk’e Anadolulu Basın Birliğinin arması olan bir plaket verdi.

Ziyarette Refik Kireççi:

Biz Hatay çapında basının örgütlü ve birlikte hareket etmesini istiyoruz. Biz hiçbir basın kuruluşu ile rekabet halinde değiliz, onlarla eşit şartlarda gazetecilerin sorunlarının çözümü noktasında mücadele ediyoruz. Elbette sizlerin basın mensuplarının sorunlarının çözümünde ortak davaranacağız. Sizin ziyaretiniz bize güç vermiştir. Basının doğruları yazmasında, ilkeli davranmasında ziyaretleriniz katkıda bulunacaktır.” İfadesinde bulundu.

Recep Soytürk:

Basın kurumlarını ve basın kuruluşlarını ziyaret ediyorum. Bütün basın kurumlarını ziyaret etmeye devam edeceğim. Zamanım elverdiği ölçüde basın kurumlarının dışında kentteki meslek odalarını, diğer kamu yararına dernekleri ziyaret edeceğim.

İskenderun gibi büyük bir ilçede görev yapmakatayım. İskenderun kentini tanımaya çalışıyorum. Tanıdıkça sorunların çözümüne katkıda bulunabilirim. Tabi İskenderun sorunlarını biliyorum ama eksik bilgiler olabilir, süreçte bunları öğreneceğiz.

Kentin en önemli sorunun güvenlik sorunu olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda önemli çalışmalarımız var. Önümüzdeki dönemde bu çalışmaları sürdeceğiz, kentin vehalkın güvenliği önemlidir. Bu konuda halkın rahat ve güvenlik içinde olmasını sağlayacağız.

Kentin bütün sorunlarına dokunacağız. Bu dokunma benim yasalardan aldığım yetkilerimi kullanacağım. Bizim yetkilerimizin dışında isekentin diğer yöneticileri ile istişare halinde çözmeyi düşünüyoruz. Kentin sorunları çoktur. Bu sorunları çözmek için çalışmalar yapmak gerekiyor.

Kaymakam olarak, eleştrileri dikkate alacağız. Hoşgörülü ve mütavazi olacağız. Halka ve kente üstten bakma yerine kentte yaşayan kurum ve kuruluşlarla çözüm üreteceğiz.

Soytürk’ün konuşmalarından sonra katılan gazeteciler sorular ve önerilerini sundular. Gazeteciler,İskenderun kentinde görev yapan kaymakamların, vali olarak bakak illere gittiklerini ifade ettiler.

Gazetecilerin ikinci önerisi ise “İnsanlar yaptıkları ile anılırlar. Kenti iyi yönetenler elbette takdir edilirler. Bu anlamda sizin yaptıklarınız takdir edilecektir. Bizde sizin bu ziyaretlerinizi önemsiyor ve takdir ediyoruz” dediler.

Gazeteciler, Soytürk’ten güvenlik anlamında fuhuş ve uyuşturucu kullanan gençliğin takip edilmesini, bu anlamda çözüm beklediklerini ifade ettiler.

Soytürk, öneriler i dikkate alacaklarını ve “Ben devlet adamıyım, görevlerimin sınırını ve yapacaklarımı bilirim. Şımartılmadan, abartılmadan, takdir edilmesini doğru buluyorum. Yağcılığı sevmiyorum. “ dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.