19. Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu İSTE’de Yapılacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’de ulusal ölçekte düzenlenen en köklü bilimsel organizasyonlardan biri olan Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu (UMTS, 2019 yılında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ev sahipliğinde düzenlenecek.

 

Teknoversite vizyonu ile, kurulduğu günden bu yana birçok bilimsel toplantı ve organizasyona ev sahipliği yapan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) önemli bir sempozyuma daha ev sahipliği yapmaya hak kazandı. Türkiye’de, ulusal düzeyde iki yılda bir düzenlenen en saygın organizasyonlardan biri olan Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu’nun (UMTS) 19’uncusu İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) yapılacak. Sempozyum kapsamında; robotik, mekatronik, kontrol sistemleri, mekanik titreşimler, gürültü ve akustik, mekanizmalar, makine dinamiği, taşıt tekniği ve biyomekanik üzerine farklı üniversiteler ve sanayi kuruluşlarında yapılan bilimsel ve endüstriyel araştırma çalışmaları ile sonuçları tartışılarak kamuoyu ile paylaşılacak.

 

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde yapılacak olan 19. Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu’nun yürütücülüğünü  İSTE Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çağlar Conker yapacak. Yrd. Doç. Dr. Çağlar Conker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Henüz yeni açılan ve bu yıl öğrenci alan bir bölüm olmamıza rağmen bir sonraki UMTS’yi düzenleme görevinin tarafımıza verilmiş olmasından gurur duyuyoruz. Bu sempozyumun İSTE’ye getirilmesinde verdiği destekten dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli’ye çok teşekkür ediyoruz. Bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bize güvenenleri mahcup etmemek için tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışarak güzel bir organizasyon yapmaya çalışcağız” dedi.

 

Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu (UMTS), 1984 yılından bu yana her iki yılda bir farklı üniversiteler tarafından Makina Teorisi Derneği (MAKTED) çatısı altında düzenleniyor. UMTS’nin amacı; ‘makina teorisi alanında çalışan akademisyen ve araştırmacıları bir araya getirerek bilgi alışverişinde bulunulmasının sağlanması ve makina teorisi alanında Türkçe literatür oluşturulması’ olarak tanımlanıyor. Türkçe bildirilerin sunulduğu en köklü organizasyonlarından biri olan Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu kapsamında çeşitli yarışmalar da düzenleniyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.