Tosyalı Holding’ten Ar-Ge çıkarması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’nin global demir çelik lideri Tosyalı Holding, Türkiye ekonomisine değer katan yatırımlarının yanı sıra inovasyon ve Ar-Ge’deki öncülüğünü de sürdürüyor. Türkiye ve bölgenin “çelik gücü” olarak sektörde fark yaratan ve üretilmeyen katma değerli ürünlere odaklanan şirket, bu konuda önemli bir adım daha attı.

Ar-Ge çalışmalarını tek bir çatı altında toplama kararı alan grup, Osmaniye’de yaklaşık 700 metrekarelik bir alanda bölgenin en büyük Ar-Ge merkezlerinden birinin açılışını gerçekleştirdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü’nün de katılımıyla  gerçekleşen açılışta sayın Bakan ayrıca, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, OSB Başkan Vekili Şerif Tosyalı ve Tosyalı Holding CEO’su Dr. Suhat Korkmaz ile bir araya geldi.

Tosyalı Holding’in amiral gemisi Tosçelik Yapısal ve Yassı Çelik Entegre Üretim Tesisleri’ni de ziyaret eden Bakan Özlü, Tosyalı Holding’in yatırımları ve kazanımları ile Türkiye’nin kazandığını vurguladı.

“DEVASA YATIRIMLARINIZLA GURURLANIYORUZ”

3 kıtada yatırım yapan ve yeni yatırımlarla birlikte istihdamını 10 binin üzerine çıkarmayı hedefleyen Tosyalı Holding’in Türkiye için bir değer olduğunu vurgulayan Bakan Özlü, “Buradaki üretim atağı, Türkiye’nin ekonomik aynasıdır. Sizler ürettikçe, Türkiye gücüne güç katıyor” ifadesini kullandı. Konuşmanın ardından Bakan Özlü, Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile katılımcılar tarafından butona basılarak, Osmaniye Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin temelleri atıldı.

KATMA DEĞERLİ ÜRETİME DEVAM

“Bir dünya şirketi olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise, açılışı gerçekleştirilen Ar-Ge Merkezi’nin holdingin global büyümesinde önemli bir güç olacağını ekledi. “Türkiye başta olmak üzere yatırım ve üretim yaptığımız tüm bölgelerde üretilmeyeni üretmek yönünde adımlar atıyoruz” diyen Tosyalı, “Bu yeni merkezimiz, farklı disiplinlerden mühendislik kadrosu ile proses ve yeni ürün geliştirme, maliyet azaltma, verimlilik, enerji yönetimi ve atık yönetimi konularında işletmelerimize hizmet edecek” diye vurguladı.

 GRUBUN TÜM AR-GE ÇALIŞMALARI TEK MERKEZDE TOPLANACAK

Osmaniye’de, ERW idari binası içerisinde yaklaşık 700 metrekarelik bir alanda konumlanan Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş. Ar-Ge Merkezi, sadece Osmaniye değil, grubun 20’yi aşkın üretim tesislerindeki araştırma geliştirme çalışmalarının da merkezi olacak. Inovatif projelerin bu merkez aracılığıyla grup içinde tek bir modül üzerinden takip edilmesi ve kolay raporlama sistemi ile üst yönetime sunulması hedefleniyor. Halihazırda bölgedeki üniversiteler ile de işbirliklerini de sürdüren holding, bu önemli adımla birlikte, yürüttüğü Ar-Ge projeleri, patent ve endüstriyel tasarım faaliyetlerini artırırken, global çelik şirketi konumunu da güçlendirecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.