JAPONYA’DAN KIRIKHAN BELEDİYESİNE GEZİCİ SAĞLIK ARACI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kırıkhan Belediyesi Gezici Sağlık Merkezi Sağlanması Projesinin Japonya ve Türkiye arasındaki Dostluk ve İşbirliğinin sembolü olarak sağlanan ve Hibe Yardımı kapsamında Kırıkhan Belediyesine gönderilen Gezici Sağlık Aracı Kırıkhan Belediyesine teslim edildi.

Bölge Milletvekilimiz Mehmet Öntürk ile birlikte Sosyal Belediyecilik anlamında yaptığı bir çok başarılı projelerine bir yenisini ekleyen Başkan Yavuz, “Japon Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı” kapsamında Kırıkhan’a Gezici Sağlık Merkezi kazandırabilmek amacıyla hazırlayarak Japonya Büyükelçiliğine sunduğu ve Türkiye genelinde kabul gören 5 proje içerisinde yer alarak, 6 Mart 2017 tarihinde Ankara’da imzalanan sözleşmeyle hayata geçirilen proje sonucunda Japonya’dan gönderilen tam teşekküllü Gezici Sağlık Aracı ilçemize getirilerek Kırıkhan Belediyesi yetkililerine teslim edildi.

Başkan Yavuz konuyla ilgili yaptığı açıklamada;
“Her ne kadar aradaki coğrafi uzaklıklar fazla olsa da Türk ve Japon halklarının dostlukları yüz yıllardır gelişerek devam etmektedir. Ertuğrul gemisi de bu dostluğun simgesi olarak tarihte ön plana çıkmıştır. Bizlerde bu proje vesilesi ile bu kadim dostluğun pekiştirilmesine katkı sağlayacağını umduğumuz Gezici Sağlık Aracı projesiyle bir işbirliği sözleşmesi imzaladık. Türkiye Cumhuriyeti Dünyada ve özellikle bulunduğumuz coğrafyada gelişen olaylara kayıtsız kalmama yönünde insani bir politika izlemektedir.Kırıkhan belediyesi olarak sınırımızda cereyan eden ve sivillerin çok büyük zarar gördüğü Suriye’deki karışıklıktan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli sığınmacılara yönelik insani yardım faaliyetlerinde bulunuyoruz. Japonya Büyükelçiliği’nin de yerel projelere hibe programı kapsamında sunmuş olduğumuz Gezici Sağlık Aracı projemizi finanse ederek bizlerden bu doğrultuda desteklerini esirgememeleri iki ülkenin dostluğunun bir göstergesi olarak ön plana çıkmıştır.

Memleketimizin güzel insanlarına layık oldukları en iyi hizmeti verebilmek için Japon Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında hazırlayıp Japon dostlarımıza sunduğumuz bu önemli projenin kabul edilmesi ile birlikte, Kırıkhan sınırları içerisinde yaşamakta olan ve sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlarımız ile Suriye’deki iç savaş sebebiyle ilçemize sığınan 60 bin Suriyeli muhacir kardeşlerimize hizmet verecek ve gezici bir sağlık merkezi olarak kullanılacak aracı Belediyemize gönderdiler.

Gezici Sağlık Aracı Projemiz, Kırıkhan Belediyesi ile Kırıkhan Devlet Hastanesi tarafından organize edilerek yürütülecektir. Bu proje ile sağlık sıkıntıları çeken ancak ulaşım, imkânsızlık, ekonomik ve benzeri problemlerle herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmekte sıkıntı çeken vatandaşlarımıza gezici bir araç içerisinde modern tıbbi cihazların olduğu gezici sağlık merkezi şeklinde kaliteli sağlık hizmeti sunmayı hedeflemekteyiz.

Japonya Büyükelçiliğinin, Türkiye’de sunduğu 5 projeden birisi olan “Yerel Projelere Hibe Programı” kapsamında sunmuş olduğumuz “Gezici Sağlık Merkezi” projemizi finanse ederek bizlerden desteklerini esirgemeyen ve iki ülkenin dostluğunun pekişmesini sağlayan Japonya Büyükelçisi sayın Hiroshi OKA nezdinde Japonya Hükümetine ve Japon halkına şahsım ve Kırıkhan halkı adına ilçemize bu önemli projeyi kazandırdıkları için sonsuz şükranlarımı sunarım. Yine bu projenin olgunlaşması için her türlü fedakârlıklarda bulunan hemşerimiz Gökhan Tacir’e de katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.