TEOG Başarısına “BAŞARI BELGESİ”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İlçemizde 8.sınıf düzeyinde öğrenim gören öğrencilerimizin 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 8.Sınıf 2.Dönem Merkezi Ortak Sınavı’nda (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş TEOG) başarılı olmasına katkıda bulunan, öğrencilerine öncülük edip, bilgi ve deneyimlerini verimli ve etkili bir şekilde aktarma konusunda olağanüstü gayret gösteren ve üstün başarılı çalışmalar yapan çeşitli branşlarda yaklaşık 350 öğretmenimize Kaymakamlığımızca “Başarı Belgesi” takdim edildi.

18 Eylül 2017 Pazartesi günü saat: 16.00’da İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen takdim törenine; İlçemiz Kaymakamı Sayın Recep Soytürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Haytaz, Okul İdarecileri ve Öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, çeşitli branşlarda yaklaşık 350 öğretmene başarı belgesi takdim edilmesi ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İlçemiz Kaymakamı Recep Soytürk yaptığı konuşmasında, 25 yıllık Mülki İdare Amirliği görevi süresince asayiş, huzur ve eğitim unsurlarının kendisi için özel bir anlam ifade ettiğini ve her daim öncelikli olduğunu vurgulayarak, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk günü olması dolayısıyla bugün bir araya gelinmesinin daha anlamlı olacağını düşünerek programın bugün icra edildiğini dile getirdi.

Kaymakam Soytürk, bu güzel buluşmanın vesileyle yeni eğitim öğretim yılının tüm Milli Eğitim teşkilatı, okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve çok değerli velilerimiz başta olmak üzere tüm İskenderun halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Her başarının bir öyküsü olduğunu ve her başarı öyküsünde de öğretmenlerimizin ya da eğitimcilerimizin önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken Kaymakam Soytürk, son derece kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimizin, toplum içinde çok ayrıcalıklı bir yeri olduğunu, kendi alanlarında başarıyı yakalamış kişilerin kendi çalışkanlıklarının yanı sıra, onları yetiştiren öğretmenlerinin de büyük payı ve emeği olduğunu dile getirdi.

Bu manada, 2016-2017 eğitim öğretim yılı TEOG sınavlarında üstün başarı elde eden öğrencilerimizin ortaokul düzeyindeki branş öğretmenlerinin yanı sıra, bu başarının paydaşları olan ilkokul ve ana okul düzeyindeki öğretmenlerine de ulaşıldığını ve onlar adına da başarı belgesinin tanzim ve tertip edildiğini ifade eden Kaymakam Soytürk, her başarının ödül ile taçlandırılmasının yerinde olacağı anlayışıyla değerli öğretmenlerimize başarı belgesini bizzat takdim edeceğini ve bundan da büyük bir memnuniyet duyacağını ifade etti.

Başarı belgelerinin takdim edileceği öğretmenlerimizin tamamen nesnel bir değerlendirme ile belirlendiği, herhangi bir görüş, düşünce ve sendika üyeliği dikkate alınmaksızın tek kriterin başarıya yön vermek ve kaliteli eğitim bilinci olduğunun altını çizen Kaymakam Soytürk,  sahneye davet ettiği öğretmenlere bizzat başarı belgelerini takdim etti.

Programın sona ereceği esnada, listede yer alan bir öğretmenimizin geçtiğimiz günlerde vefat ettiği gerekçesiyle başarı belgesinin takdim edilemediği bilgisini alan Kaymakam Soytürk, verdiği talimat ile hemen hazırlatıp imzaladığı başarı belgesini merhum öğretmenimizin eşine bizzat yanına giderek takdim etmesi tüm katılımcıları duygulandırdı.

Başarı belgelerini bugüne kadar resmi yazı ekinde alarak rutin dosyalama yaptıklarını, fakat bugün Kaymakam Recep Soytürk’ün bizzat anons ederek kürsüye davet edip takdim etmesinin çok daha şık ve daha nezaketli bir yaklaşım olduğunu, bu durumun bir yandan duygulandırdığını diğer bir yandan da onore ettiğini ifade eden okul idarecileri ve öğretmenler, nezaketinden ve duyarlılığından ötürü Kaymakam Soytürk’e teşekkür ederek salondan memnun ayrıldılar.

Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilen Kaymakam Soytürk, ayrıca öz çekim yapmak isteyen öğretmenlerin bu isteğini de yerine getirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.