“AHİLİK KÜLTÜRÜ, TOPLUM HAYATIMIZIN ORTAK PAYDASIDIR”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 18-24 Eylül Ahilik Haftası münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Kimyeci, yayınladığı mesajında: “Millet olarak insanlık tarihine, kazandığı zaferler ve kurduğu medeniyetlerle iz bırakmış, damga vurmuş bir tarihi birikim ve geçmişe sahibiz. Günümüzde insanlık değerleri olarak kabul edilen “ İnsan Hakları” anlayışı binlerce yıldır aziz milletimizin sosyal hayatının bir parçası, engin kültürümüzün de önemli bir varlığıdır. Bu kültürümüzün en önemli pencerelerinden biri de Ahiliktir. İnsanı esas alan Ahilik Kültürü ve felsefesi toplum hayatımızın ortak bir paydasıdır.

Ahilik, zanaat ve ticaret hayatını düzenleyen, bunu gerçekleştirirken insanlarımızı birbirine yaklaştıran ve aralarında dayanışma tesis eden bir anlayıştır. Selçuklulardan bugüne kadar, esnafımız bu ülkenin savunmasından, ekonomik kalkınmasına, eğitimden sağlığa kadar hemen her alanda belirleyici, yol gösterici olmuştur. Ahilik haftasını kutladığımız bu güzel günlerde ilimiz artık esnafımızın ve hizmet üretenlerimiz sayesinde makro ekonomik temellerini güçlendiren, hızlı bir değişimi ve dönüşümü yaşayan bir il konumundadır.

Bugün ve ekonomik açıdan dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer alan ülkemizin, 2023 hedefleri arasında ilk 10 ülke ideali varsa bunda esnaf ve sanatkârlarımızın emeği, alın teri vardır. Onların hırstan ve haksız kazançtan uzak, alın teri ile elde ettikleri birikimlerinin ilimiz ve ülke ekonomisine katkıları ve sağladıkları istihdam geleceğe güvenle bakmamızın bir vesilesidir.

Tarihin çeşitli zamanlarında sosyal hayatımıza yön veren Ahi Evran’ın Ticaret hukuku, Edebali’nin Devletler Hukuku, Hacı Bektaşi Veli, Hz. Mevlana ve Yunus Emre’nin Medeni Hukuk anlayışı günümüzde bizlere önemli bir rehber olarak durmaktadır.

Ahilik haftasını kutladığımız bu günlerde, bu güzel anlayış ve çalışma modelinin günümüze uyarlanmasının esnafımıza ve sanatkârlarımıza büyük yararlar sağlayacağı muhakkaktır.

Bu düşüncelerle Esnaf birliklerimizin ve üyelerimizin Ahilik Haftası’nı kutluyor, başta değerli esnafımız olmak üzere tüm hemşehrilerime en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.