Rektör Prof. Dr. Hasan KAYA’ dan Ahilik Haftası Mesajı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Mkü Rektörü Prof. Dr. Hasan KAYA, Ahilik Haftası Vesilesiyle Bir Mesaj Yayınladı.

Rektör Kaya Mesajında;

“Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan Ahilik iyi ahlak, doğruluk ve yardımseverliğin sanat, ticaret ve meslekle iç içe girmiş olduğu bir alaşımdır. Sağlıklı bir toplum oluşturabilmek için insanlar arasındaki ticari ilişkileri tekrardan güven kavramının üstüne inşa etmemiz gerekmektedir. Ahilik teşkilatı bunu kardeşlik, karşılıklı sevgi ve dayanışma kuralları içerisinde asırlar öncesinde başarıyla uygulamıştır.

Anadolu coğrafyasında Ahi Evran-ı Veli’nin kurmuş olduğu Ahilik teşkilatı dürüstlük, saygı, güler yüzlülük, hak ve hukuka riayet etme gibi ilkelerle dün olduğu gibi bugün de esnaflara ve ticaretle uğraşan teşkilatlara ışık tutmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle kazanç hırsının şekillendirmediği, ticari aktörlerden her ikisinin de gözetildiği bir ticari düzen temennisiyle tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftasını kutlar, hayırlı kazançlar dilerim.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.