Fırıncı esnafı fiyatlarda “Vicdanlı”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Unlu mamüllerin üretiminde kullanılan malzemelerin yıl içinde defalarca artmasına fırıncı esnafı, bu zamları tüketiciye yansıtmıyor.

Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, yıl içerisinde birkaç defa zam görüyor. Ancak biz bunu tüketiciye yansıtamıyoruz” dedi. Halkın bütçesini düşünerek hareket ettiklerini belirten Başkan Şenöz, fiyat konusundaki titizliklerini markalaşmada da gözettiklerini ifade etti.

150 üyesi bulunan İskenderun Fırıncılar Odası’nın birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu kaydeden Oda Başkanı Mahmut Şenöz, unlu mamullerin imalatında kullanılan farklı gıda maddelerinin piyasa şartlarına göre kısa periyotlarda zamlanmasına rağmen, girdi maliyetlerindeki artışın ekmeğe yansımaması için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, “Piyasalar durgun, Temel gıda maddesi ekmeği üreten fırıncı esnafı da haliyle bu durgunluktan olumsuz etkileniyor. Unlu mamullerin üretiminde kullanılan malzemeler, yıl içerisinde birkaç defa zam görüyor. Ancak biz bunu tüketiciye yansıtamıyoruz” dedi.

“Tüketici kaliteyi ucuza almak istiyor”

Markalaşmanın her geçen gün önem arz ettiğini söyleyen İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, “Pek çok sektörde olduğu gibi unlu mamüller imalatı yapan işyerlerinde de markalaşma büyük önem arz ediyor. Tüketici, kalite ve fiyat açısından memnun kaldığı ürünlerin markalarını tercih ediyor” dedi.

İGC Başkanı Veysel Cıncık’ın ziyaretinde; İskenderun basının esnafın sorunlarına eğildiğini söyledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.