Başkan Fırat’tan Ahilik haftası kutlamalarına davet var

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Esnaf Oda Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan HESOB Başkan Vekili Fırat, tüm esnafları ve vatandaşları Ahilik Bayramı’nı kutlamaya davet etti. Kutlamalar İskenderun ve Antakya’da bir dizi etkinliklerle hayat bulacak.

 

Bu yıl 30’uncusu kutlanacak olan Ahilik Haftası bir hafta sürecek etkinlikler ile Antakya ve İskenderun’da bir dizi etkinliklerle kutlanacak.

 

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (HESOB) Başkan vekili Uğur Fırat, 18-24 Eylül günleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası’nda düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgiler verdi.  İskenderun’da faaliyet gösteren Odaların Başkanları da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Vekili Uğur Fırat etkinliklerle ilgili şu bilgileri verdi:

 

“Kutlamalar Hatay’da ilk olarak 18 Eylül günü Antakya’da başlayacak ve bizlerde o gün programlara katılacağız.

 

19 Eylül’de ise İskenderun’da Esnaf Oda Başkanlarımız ve tüm esnaflarımız ile birlikte etkinliklerimiz olacak. O gün saat 15 : 00’da ilk olarak HESOB heyetimiz ile birlikte Kaymakamlık ziyaretimiz olacak.

Daha sonra esnaflarımızı ziyaret ederek karanfil takdiminde bulunacağız. Her yıl olduğu gibi saat 17 : 30’da geleneksel hale getirdiğimiz mehteran bölüğü eşliğinde kent merkezinden sahil alanına kadar esnaf yürüyüşümüz olacak.

 

Etkinliğimiz sahil alanında devam edecek. Burada yılın ahisi, kalfası ve çırağına ödüller verilecek. Ahilik kaftanı giydirme, mehteran bölüğü gösterisi, ahilik pilavı, döner ve künefe ikramlarımız olacak.”

 

Başkanvekili Fırat,  yine Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde 22 Eylül akşamı İskenderun Kuyumcular ve Saatçılar Odası tarafından ve yine 26 Eylül akşamı ise İskenderun Berberler ve Kuaförleri Odası tarafından Ahilik Geceleri düzenleneceğini söyledi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.