Aydoğan: “Kurtuluş Savaşı ruhu ve Atatürk yaşatılmalı”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş dönümü vesilesiyle Samandağ CHP ilçe teşkilatında basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasın Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı. 9 Eylül Cumartesi günü saat 13.00 Parti binasında basın metnini CHP Samandağ ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan okudu.

CHP İlçe örgütü tarafından hazırlanan, İlçe başkanı İbrahim Aydoğan tarafından okunan bildiride “Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk İlke ve Devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insanın yılmaz bekçisi olmuştur.” Dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye’nin aydınlık gelecek hedefi ile “ezilenlerin ve halkın partisi” olarak halkımızı kucaklamaya devam edeceğini vurgulayan Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
9 Eylül 1923 ise Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurduğu gündür. Bu takvim, tarihi ve siyasi açıdan anlam taşıyan özel bir gündür. Cumhuriyet Halk Partisi, temeli işgal altındaki bir ülkeyi koruyan Müdafa-i Hukuk Derneklerine ve onların birleşmesinden oluşan Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Derneği’ne dayanan bir toplum buluşmasıdır.
Devlet kurmuş, Cumhuriyet kurmuş, iktidarı döneminde siyasal, ekonomik, hukuki, sosyal, toplumsal devrimler yapmış devrimci ve ülkeye çağ atlatan bir partidir. Bu vesileyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü, Bülent Ecevit’i saygıyla ve rahmetle anıyorum.
Kökleri Anadolu Topraklarında Olanlara Faşizmin Saldırıları Vız Gelir! Bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür… AKP iktidarı her gün halkın bir kesimine saldırıyor. Parti Eş genel başkanları, Milletvekilleri tutuklanıyor, Bir gün bu saldırının adı Devrimici demokratik kurumlar oluyor, bir gün gazeteci yazarlar, bir gün halkın sanatçıları oluyor bir gün KHK’larla açığa almalar, ihraçlar oluyor ve daha sayamadığımız onlarca devrimci, demokratik kurumlara ve kişilere saldırıyor. Yönetememe krizini hat safha da yaşayan AKP iktidarı halkın her kesimine savaş açmış durumdadır. Ne halklar ve özgürlükler mücadelesi verenlere tahammül ediyor ne de halkın türkülerini söyleyenlere. Başında halk geçen her şeye saldırıyor AKP iktidarı işte bu derece de nitelikli bir Halk Düşmanı politika yürütüyor. İşte tam da bu durumu ne güzel özetlemiş Nazım Hikmet; ‘Bursa da havlucu recebe, Karabük fabrikasında tesviyeci hasana düşman, Fakir köylü hatçe kadına, Irgat süleymana düşman, Sana düşman, bana düşman, Düşünen insana düşman, Vatan ki bu insanların evidir, Sevgilim, onlar vatana düşman.’ Baskı, işkence ve katliam bu AKP iktidarının korumaya çalıştığı düzeni ayakta tutamaz. Faşizmin hiçbir politikası iktidarını koruyamaz. AKP iktidarının bu saldırıları boşunadır. Halkın ekmek ve adalet özlemini bu saldırılarla bastıramazlar. Adaletsizliğin tek çözümü adaleti vermek, Açlığın tek çözümü ise açlığa son vermektir.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.