LİMAKPORT Genel Müdürü Gündüz Arısoy İTSO’ya ziyaret

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Limakport İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na nezaket ziyaretinde bulundu. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Limakport İskenderunGenel Müdürü Gündüz Arısoy, Limanın çalışması ve körfezdeki deniz ticareti ile ilgili bilgiler verdi. Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette ağırlıklı olarak İskenderun ve bölge ekonomisi ile Liman işletmeciliği konuları ele alındı.

İskenderun Körfezi’nin jeopolitik yapısı, Ortadoğu ya yakınlığı nedeniyle önemli bir konuma sahip olduğuna vurgu yapan Limakport İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy;“2017 yılında  elleçleme ve konteyner taşımacılığında artış olduğunu söyleyebiliriz. Limakport olarak her yıl yüzde 10 artışla ve yüzde 25 personel sayımızı arttırarak bölge ve ülke ekonomisine istihdam ve katma değer sağlıyoruz.  Şu an limanda 815 çalışanımız mevcut.” Dedi.

Liman Taşımacılığı sektöründe İskenderun Körfez’i için en önemli konuların başında,  Lojistik geldiğine dikkat çeken Limakport İskenderun Genel Müdürü Arısoy sözlerine şöyle devam etti: “Lojistik konusunda çalışmalara hız verilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra Yeni depolama alanları, Antrepo ve kimyevi maddelerin tetkikleri için laboratuvarlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sorunların çözülmesi ile bölgemizdeki liman faaliyetlerinde ciddi oranda artış olacağını söyleyebiliriz.” Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise,  İskenderun Limanının özelleşmesi ve Limak’ın bölgeye yatırım yapması ile bölgede ciddi oranda ekonomik hareketlilik yaşandığına vurgu yaparak; “İTSO olarak bizlerde bölgemiz için önem arz eden Lojistik konusuna önem veriyoruz ve bölgemize Lojistik köy kurulması için çalışmalar yapılması gerektiğini gündemde tutarak en yetkili birimlere konunun ehemmiyetini anlatıyoruz. Temennimiz Lojistik Köy sorunun en kısa sürede çözülmesidir. Bunun yanı sıra  Suriye olaylarının sona ermesi ve Dörtyol Hassa Tünel projesinin hayata geçirilmesi ile Bölgemizde liman Taşımacılığı faaliyetlerinin daha da hareketlenmesini ve istihdamın da artarak bölge insanımıza daha fazla iş imkanı sunulmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.