İHRACATTAKİ ARTIŞ İSTİKRARI SEVİNDİRİCİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

2017 yılı Ocak-Ağustos ihracatının 102,5 milyar dolara yükseldiğinin ve geçen sene aynı döneme göre %10,7 artış sağlandığını belirten Aymen, AKİB’in de geçen sene Ocak-Ağustos dönemine oranla ihracatını %21 oranında artırarak 7 milyar 793 milyon dolara taşıdığını belirtti.

Dolardaki düşüşe de dikkat çeken Aymen, “Düşük kur hammadde maliyetlerimizi düşürecektir, ancak ihracat artışımızı hem dolar hem de miktar bazında değerlendirmeliyiz” dedi.

Aymen, Türkiye Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri ihracatının, Ağustos ayında % 6,3 ve Ocak-Ağustos döneminde % 6,1 oranında artış göstererek 2 milyar 876 milyon 393 bin dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, “Yine Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Birliği de Ağustos ayında % 1 ve Ocak-Ağustos döneminde % 8 artış yakalamış ve ilk 8 aylık ihracatını 387 milyon 651 bin dolara taşımıştır” şeklinde konuştu.

Aymen, Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Birliği’nden Ağustos ayında ve ilk 8 ayda en fazla ihracatın Irak’a gerçekleştirildiğini, ilk 10 ülke içerisinde ihracatımızı en çok artırdığımız ülkenin ise Ağustos ayında Almanya, ilk 8 ayda ise ABD, S.Arabistan ve Almanya olduğunu belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.