Başkan Culha’dan Gadir Hum kutlaması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay, Hz.Muhammed (S.A.V) Hicretinin 10. yılında Veda Haccı dönüşünde, Hz. Ali’nin velayet makamına atandığını teyid ve tasdik ettiği gün olarak kutladığımız en önemli kutsal günlerimizden biri olan Gadir-i Hum Bayramı’nı kutluyor.
Arsuz Kaymakamı Nazım Culha, bu önemli gün dolayısı ile yaptığı açıklamada Gadir-i Hum Bayramı’nın önemine ilişkin; “Hz.Muhammed (S.A.V) Hicretinin 10. yılında Veda Haccı dönüşünde, Hz. Ali’nin velayet makamına atandığını teyid ve tasdik ettiği gün olarak kutladığımız en önemli kutsal günlerimizden biri olan Gadir-i Hum Bayramıdır” dedi.
Başkan Culha açıklamasının devamında şu görüşleri dile getirdi:
“Gadir Hum’u hep beraber kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gadir Hum Ehlibeyt demektir. Ehlibeyt kavramı ise tüm insanlığı bir bütün olarak gören, hiçbir ayrıma konu etmeyen, hoşgörü, sevgi ve kardeşlik bağları ile kucaklamaktır. Böylesi değerli ve kutsal bir günün ülkemizde yetkili mercilerce bir kez daha resmi tatil olmasına yönelik talebimizi dile getiriyoruz. Bu düşüncelerle birlikte, Ğadir Hum Bayramı’nın tüm dünyada en çok ihtiyaç duyulan barışa ve huzura vesile olmasını diliyor, bayramınızı kutluyorum. Ğyd ımbarek ğleykin le kil seny bil heyr inşallah.”

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.