İstanbul’da Hatay günleri 04-08 Ekim

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın yerel zenginliklerinin ortaya çıkarılması, korunması, yaşatılması, sosyal, ekonomik ve turistik bir değer haline getirilmesi için ilimizin somut ve soyut kültürünün ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımının yapılmasının sağlanması amacıyla Hatay Valiliği koordinasyonunda düzenlenen Hatay Günleri, “7. İstanbul’da Hatay Günleri”, 04-08 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Maltepe Sahil Etkinlik Alanında yurt içi ve yurt dışı ziyaretçilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor.

 

Hatay dernekleri tarafından Hatay tanıtım günleri etkinlikleri gerçekleştirilmektedir ilimizin kültürel zenginliklerinin yanısıra yöresel ürünlerini geleneksel el sanatlarını Turizm dinamiklerini her yönüyle en iyi şekilde tanıtmak turizmine ve ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla yapılan organizasyonların daha verimli ve başarılı geçmesini amaçlamaktadır HATAYDER ve HATİAB olarak İstanbul’da 04-08 ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Hatay tanıtım günleri etkinliklerinin ayrı ayrı değil de aynı mekan ve tarihte ortaklaşa Daha yararlı ve profesyonel bir yaklaşım olacağı ilimiz ekonomisine tanıtımına daha büyük katkı sağlayacağı düşünülmektedir Bu nedenle söz konusu Hatay tanıtım günleri etkinliğinin derneklerimiz tarafından ortaklaşa gerçekleştirilmesi valimiz CD uygun görülmektedir

 

Hatay Valiliği’nin de koordinasyonu ile İstanbul’da faaliyet gösteren HATAYDER (Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği) ve HATİAB (Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği) de desteğiyle “Sen, Ben Değil, Biz Varız!” sloganı ile çalışmalara başlandı.

 

Etkinliklerde Hatay Valimiz Sayın Erdal Ata’nın destek ve himayeleri başta olmak üzere, Hatay Büyükşehir Belediye başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş ve diğer belediyeler yanında STK temsilcileri, akademisyenler, el zanaatkârları, tarım ürünleri ve gıda üreticileri, turizm ve sanayi şirketleri yer alacak.

Etkinlik programında her yıl olduğu gibi Antakya Medeniyetler Korosu’nun Aya İrini Müzesi’nde vereceği konser ile Hatay’ın simgeleşen kültür değerleri bütün İstanbul’a sözle değil sanat ile somut olarak tanıtılacaktır. “Kına Gecesi, Aba Güreşleri, Mozaik Yapımı” gibi kültürel etkinliklerle daha da zenginleştirilen programda HATİAB’ın da özel olarak Hataylı işadamları ve sanayicilerinin desteklerini alması etkinliğe yeni bir ivme kazadırdı.

Hatay’ın hâlâ orijinal özelliklerini koruyan, gizemli ve doğal tatları, el sanatları, tarım ve gıda ürünleri unutulmayacaktır. Hatay’ın tepsi kebabı, künefesi, kireçte kabak tatlısı, kömbesi, salça ve baharatlarıyla damaklarda bayram şöleni yaşatacak lezzetlerini İstanbullular ile buluşturacak olan Hatay Günleri’nin geçmişte olduğu gibi bu yıl da ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor. Ayrıca şehrin anavatana katılımının 78. yıldönümü olması nedeni ile Galatasaray Lisesi önünde yapılacak olan 78 tepsilik “Künefe Şöleni” ile İstanbulluların damakları bayram edecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.