Serkan Topal’dan 1 Eylül Mesajı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Hatay CHP Milletvekili Serkan Topal, 1 Eylül Dünya Barış Gününde yayınladığı mesajda; Türk Dış Politikası’nın Ana Aksını Oluşturan İlkelere Yeniden Dönmesinin, Ülkemiz ve Bölgemizin Yararına Olacağının söyledi.

 

Milletvekili Serkan Topal açıklamasının devamında şunları söyledi:

 

Almanya’nın 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı’nı başlattığı tarih olan 1 Eylül, ‘Dünya Barış Günü’ olarak ilan edilmiştir. Bugün de dünyanın en büyük sorunu bitmek bilmeyen savaşlardır. Savaşların en büyük mağdurlarının başında ise çocuklar gelmektedir. Çocuklar, savaş endüstrisinin çarkları arasında ölmekte, yaralanmakta, ailesini ve en önemlisi geleceklerini yitirmektedirler.

Bugün coğrafyamızda savaşın acımasız yüzü, milyonlarca insanı yerinden yurdundan etmiş, komşumuz Suriye toprakları yangın yerine dönmüştür. Suriye’de yangının her tarafı sarmasında, hükümetin bir dönem ‘Stratejik Derinlik’ politikasının etkisiyle, elinde körükle dolaşmasının büyük etkisi olmuştur.

Hükümetin ısrarla sürdürdüğü dış politikanın sonucunda Türkiye’nin geldiği nokta ibret vericidir.  Terör örgütleri ülkemizde diledikleri zaman, diledikleri yerde eylem yapar hale gelmişlerdir. Türkiye Ortadoğu’daki terör örgütlerinin lojistik üssü ve geçiş güzergâhına dönüşmüştür. Dışarıda bunlar olurken içeride ise kamuda liyakatin yok sayıldığı iktidar pratiği ile devlete yerleştirilen FETÖ mensupları, 15 Temmuz günü milletin canına kast edebilmişlerdir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” olarak ifade ettiği ve uzun dönem Türk Dış Politikası’nın ana aksını oluşturan ilkelere yeniden dönmek, ülkemiz ve bölgemizin yararına olacaktır. Silahların sustuğu, barışın tesis edildiği bir gelecek özlemi ile 1 Eylül Dünya Barış Gününü en içten dileklerim ile kutluyorum.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.