Kızılay bayramda 33 ülkede milyonları sevindirdi 

Published on:  /   Yorum yapılmamış

10 yıldır vekâletle kurban kesim kampanyasını başarıyla uygulayan Kızılay, hedeflediğinin üzerinde vekalet sayısına ulaşarak Türkiye ile birlikte 33 ülkede 125 bin hisse kurban kesti.  Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Ekiplerimiz bugün itibariyle kurban kesimlerini tamamladı. Güvenerek vekaletlerini bize veren tüm hayırseverlerimize ihtiyaç sahipleri adına şükranlarımızı sunuyoruz. 3 milyondan fazla sofrada Türkiye’nin yardım eli olacak” dedi.

 

Kızılay’ın “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla başlattığı vekâletle kurban kesim kampanyasında alınan 125 bin hisse kurbanın kesim işlemleri tamamlandı. Türkiye ile birlikte 33 ülkede kesimleri tamamlayan Kızılay ekiplerinin kurban eti dağıtım faaliyetleri ise sürüyor.

2 Ağustos’ta başlatılan kampanyaya gelen vekaletlerle Türkiye’de Et ve Süt Kurumunun kombinalarında kesilen kurbanlar, 800’er gramlık kavurma konservelerine dönüştürülecek. Kızılay tarafından kesimlerden sonra yapılan hesaplamalara göre Türkiye’de kesilen kurbanlardan 755 bin adet kavurma konservesi elde edilecek. Gerek yıl içinde ihtiyaç sahiplerine gerekse afetlerin ardından afetzede ailelere dağıtılacak kavurma konserveleriyle 1 milyon 877 bin 500 kişiye ulaşılacak.

Kızılay yurt dışında ise 3 kıtada 32 ülkede vekaletle kurban kesimi yaptı. Bu ülkelerde kesilen kurbanlar ise 301 bin 710 paket haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine et olarak dağıtılıyor. Kızılay yurt dışında dağıtacağı et paketleriyle 1 milyon 741 bin 760 kişinin sofrasına Türk milletinin merhamet elini ulaştırmış olacak. Toplamda ise Kızılay, Türkiye ve 32 ülkede 3 milyon 629 bin 260 sofrada olacak.

 

Arakan için 2275 kurban

 

Kızılay bu sene Bangladeş’te kestiği 2 bin 275 kurbanı da Arakan’dan kaçarak Bangladeş sınırına gelen Arakanlılara ayırdı. Bangladeş yardım örgütleriyle de istişare eden Kızılay, kestiği kurbanlardan 22 bin adet kurban eti paketi oluşturdu. Bu paketlerin Bangladeş-Myanmar sınırına götürülmesi için soğuk hava tertibatlı TIR’larla anlaşan Kızılay, her biri 5 kişiye yetecek olan kurban paketlerini sınıra göndermeye başladı.

 

En fazla kurban Pakistan’a

 

32 ülkede vekaletle kurban kesen Kızılay, aslan payını son günlerde iç karışıklıklar da yaşayan Pakistan’a ayırdı. Pakistan’da Kızılay tarafından 14 bin hisse kurban kesildi. Yaklaşık olarak 200 bin Pakistanlıya Kızılay tarafından kurban eti dağıtıldı.

Pakistan’ı 10 bin 50 hisse ile Afrika’nın en yoksul bölgelerinden biri olan Nijer takip etti. Çad’da da 5250 hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtan Kızılay, Burkino Faso’da da 3500 hisse kurban kesti. Kızılay Suriye’nin Azez bölgesinde 2000 hisse, Irak’ta da 1050 hisse kurban kesti. Somali’ye yönelik yardımlarını devam ettiren Kızılay, Somali ve Somaliland’da toplam 11 bin 900 kurban kesti. Kızılay Filistin’de de Gazze ve Kudüs’te ayrı ayrı kurban kesimi yaptı. Her iki bölgede toplam 420 kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

 

Kızılay’a duyulan güvene teşekkür eden Genel Başkan Dr. Kerem Kınık, “Başta Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Siyasi Parti liderleri olmak üzere kurban vekaletini Kızılay’a veren tüm hayırseverlerimize ihtiyaç sahipleri adına şükranlarımızı sunuyorum. Tüm hayırseverler emin olsunlar ki; bizlere emanet ettikleri kurbanlar İslami usullere göre kesildi ve etleri dinimizin emrettiği şekilde dağıtılıyor. Bangladeş’ten Filistin’e, Suriye’den Somali’ye, Moğolistan’dan Bosna Herkes’e kadar neredeyse güneşin hiç batmadığı bir coğrafi alanda Kızılay ekipleri emanetlerin kendilerine yüklediği görevi layıkıyla yerine getirdi” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.