Çizimlerin gerçeğe dönüşü: The Paris Fashion House

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gelin adaylarının hayallerindeki gelinlik modellerini kendi çizimleriyle gerçeğe dönüştüren; alanında eğitimli ve iddialı bir iş kadını Neslihan Karadaş.

İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Moda Akademisi, Üç El Moda Akademisi eğitimlerinin yanı sıra İtalya’nın ünlü modacılarından moda ve tasarım eğitimleri de alan Neslihan Karadaş, gelin adaylarının hayallerini çizgilere, çizgileri zarif tasarımlara dönüştürüyor.

Sadece İskenderun’dan değil Türkiye’nin diğer şehirlerinden gelen müşterileri ile kendi alanında en iyi olduğu iddiasını daha da güçlendiriyor.

Hatay’dan ötelere Adana – Kayseri – Antalya ve İstanbul’dan tasarım talepleri alan ve genç kızlara hayallerini sunan tasarımlarla, istikrarlı, ne istediğini bilen bir iş kadını profili çizen Neslihan Karadaş, The Paris Fashion House’un kurucusu ve sahibi.

Eğitimin önemine inanan, yarattığı markanın peşinden koşan Karadaş, yaşam boyu eğitime ve kadın istihdamına inananlardan birisi olarak çalışmalarını yürütüyor.

Kendi koleksiyonunu oluşturan, kişiye özel tasarımlar üreten moda tasarımcısı Neslihan Karadaş, The Paris Fashion House’un franchising yöntemi ile şubeleşme için de çalışmalar yaptıklarını anlattı. Fuarlara katılmayı da programına alan The Paris Fashion House, önümüzdeki süreçte iddialı bir defileye de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

 

“Neden Paris Fashion?

Romantizm, aşk, hayaller denince herkesin aklına Paris geliyor. Duygusal bir insanım. Güzel duyguları çağrıştıran Paris isim olarak aklıma takıldı. Evlilik olacaksa aşk mutlaka vardır dedim ve The Paris Fashion House da karar kıldım. Zaman içinde Paris ismi de güzel oturdu. Bu isim; romantizmi, aşkı, hayalleri, hayallerin peşinden koşmayı ve kaliteyi çağrıştırıyor.

 

İskenderun’da bu hizmeti vermek nasıl bir duygu?

Doğduğum büyüdüğüm kent İskenderun’da hayallerimi gerçeğe dönüştürmek mükemmel bir duygu. İskenderun moda sektörünün önde olduğu İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerin gerisinde.  Kullandığımız malzemeleri büyük şehirlerde bulmak kolay.  Küçük yerlerde bol çeşit, kaliteli malzeme bulmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz. Doğduğum büyüdüğüm kent, çok güzel değerlere sahip, Hatay güzelliklerin en iyisine layık. Hemşerilerimiz, büyük şehirlere gitmek zorunda kalmadan kaliteyi ve hizmet farkını burada da bulsunlar istedim. Bu düşünceden yola çıkarak İskenderun’da atölye kurma çalışmalarını başlattım. Yakın bir zamanda faaliyete geçecek olan atölyemde çizimlerim tasarımlara dönüşerek sektördeki varlığımızı daha da güçlendirecektir.

Mesleki tercihinizde neler etkili oldu?

Yeteneğim çocukluk günlerimden. Bebeklerime boncuklar, danteller, tüllerden elbiseler dikerdim. Hasta yatağımda bile kalkıp işimi yapmak istiyorum. Ben bunları yaptığım zaman mutlu oluyorum.

Çocukluğumda moda tasarımı bir meslek olarak görülmüyordu. Ailem de beni bu konuda yeterince desteklemedi. Yüreğimden gelen sesi dinledim. Ve kendi irademle bu günlere geldim.

Eğitim konusundaki düşünceleriniz nedir?

Eğitim mutlaka olmalı. Eğitimin yanı sıra yetenek de önemli. Yetenek ve eğitim harmanlanınca başarı ve kalite gün ışığına çıkıyor. İnsan iyi yerlere geldim demek yerine daha iyisini nasıl yapabilirim demeli. Ben Eğitim konusunda kendimi sürekli yenilemek ve aşmak için gayret ediyorum. Geçtiğimiz Kasım ve Aralık aylarında İtalya’dan gelen hocamdan özel dersler aldım. Yaptığım işin daha iyisini nasıl yapabilirim diye düşünüyorum.

Gençlere ve anne-babalara önerileriniz var mı?

Gençlerimiz yetenekleri doğrultusunda eğitim alsın, kendilerini yetiştirsinler ve geliştirsinler. Hangi meslek olursa olsun işini en iyi şekilde yapmayı kendilerine amaç edinsinler. Kız çocuklarını eğitirken onları, küçük yaşta evliliğe meyilli bir şekilde yetiştiriyoruz galiba. Anne ve babalara önerim; bir meslek sahibi olma konusunda öncelikle kız çocuklarını yüreklendirsin. Kendi ayakları üzerinde durmayı öğretsin ve bir meslek sahibi olmalarını teşvik etsinler. Hangi meslek olursa olsun en iyi işi yapmayı kendilerine amaç edinsinler.  Geleceğe güvenle, umutla bakabilsinler. Kadın istihdamını önemsiyorum. Kadınların başarılı olması beni mutlu ediyor.

Büyüleyici çizgiler, yetenekli eller, hayalinizdeki tasarımlar…  Tüm bunların sanata dönüşmesi  The Paris Facion Hause’dan geçiyor.

The Paris Facion Hause’da hayalleriniz Neslihan Karadaş’ın  büyüleyici çizgileri ile gerçeğe dönüşün…

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.