YENİ SOHBET ALANI; Mağaracık Ğayn Suyu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Samandağ Belediyesi Mağaracık Mahallesindeki tarihi Ğayn Suyu (Su gözü) çevre düzenlemesinde sona gelindi.

Belediye başkanı Mithat Nehir’in talimatıyla gerçekleştirilen çalışmada Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından banklar yerleştirildi. Çocuk oyun alanı için gerekli malzemeler ise yakın zamanda monte edilip mahalle halkının hizmetine sunulacak.

Roma döneminden beri kullanıldığı bilenen ve suyun kalitesiyle ünlü Mağaracıktaki Ğayn suyu zaman içerisinde yanlış yapılaşma ve uygulamalar neticesinde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış ve çevresi betonla kaplanarak kötü bir görüntü sağlanmıştı.

Tarihi kaynağın çevresini eskiden olduğu gibi sohbet ve buluşma alanı haline getirmek için kolları sıvayan Samandağ Belediyesi ekipleri, Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlükleri koordineli bir şekilde çalışarak kaynak çevresini yeniden cazibe merkezi haline getirdiler. Eski zamanlarda piknik ve toplanma alanı olan Ğayn Suyu yeniden eski günlerdeki gibi insanların ilgi alanı olacağı ifade ediliyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.