Topboğazı çatışmasına resmi açıklama

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valiliği, Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Topbağazı mevkisinde Jandarma Özel Hareket ve Polisin ortaklaşa bir araca düzenledikleri operasyonda çıkan çatışmada 1’i ölü olmak üzere 5 IŞİD’lı teroristin yakalanması ile ilgili açıklama yaptı.

 Valilikten yapılan açıklama şöyle:

“Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Topbağazı mevkisinde Jandarma Özel Hareket ve Polisin ortaklaşa bir araca düzenledikleri operasyonda çıkan çatışmada 1’i ölü olmak üzere 5 IŞİD’lı terorist ele geçirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Suriye sınır hattı ve ilimizde yapılan istihbari çalışmalarla, ülkemize bombalı eylem yapmak için girdikleri değerlendirilen Deaş terör örgütü mensuplarını taşıyan araca 19 Ağustos 2017 Cumartesi günü saat 12.15 sıralarında Kırıkhan ilçesi Topboğazı mevkiinde müdahale edilmiştir.

Araçta bulunan 5 şüpheliden 4’ü teslim ol ikazına uymuş, Suriyeli olduğu tespit edilen 5’inci şüphelinin dur ikazına uymayarak fiili saldırıda bulunması üzerine vurularak yaralı halde ele geçirilmiştir.

Yaralı saldırgan hastanede yapılan müdahalelere rağmen EX olmuştur. Olayla ilgili olarak tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.