İskenderun’da açık kalp ameliyatları yaplacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Veysel Yıldırım, “Kısa süre içerisinde hastanemizde açık kalp ameliyatı yapılmaya başlanacaktır. Bu ay içerisinde de 13 yatak kapasiteli “Palyatif Bakım Merkezi” hizmete girecektir” dedi.

Yıldırım, yazılı açıklamasında, İskenderun Devlet Hastanesinin 600 hasta yatağı, 84 yoğun bakım yatağı, 20 ameliyathane ve diğer birimleriyle İskenderun ve çevresine güvenli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti verdiğini belirtti. 175 uzman hekim, 25 pratisyen hekimin görev yaptığı hastanede günde bin 500’ü acil servis olmak üzere ortalama 6 bin ile 8 bin 500 arası hastanın muayene olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
“2016 yılı içerisinde hastanemizde 1 milyon 636 bin 937 poliklinik muayenesi, 458 bin 723 acil servis muayenesi, 66 bin 423 ameliyat gerçekleşmiştir. 48 bin 817 hasta yatarak tedavi görmüş olup, 4 bin 18 doğum gerçekleşmiştir. 10 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 6 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesiyle bebek ve çocukların tedavisi hastanemiz bünyesinde gerçekleşmektedir. 2013 yılında şizofren tanılı hastalarımıza yönelik olarak Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açılmıştır. Yaklaşık 500 hastamız yapılan mesleki çalışmalarda öz bakım beceri ve sosyal beceriler kazanarak toplum hayatına katılmaya başlamışlardır. 2015 yılında Koroner Anjiografi Ünitesi açılmış ve 2 bin 942 hastamıza teşhis ve tedavi amaçlı anjiyo yapılmıştır. Çevre illere sevk edilmekte olan kalp krizi vakaları artık hastanemizde tedavi edilir hale gelmiştir. Kısa süre içerisinde hastanemizde açık kalp ameliyatı yapılmaya başlanacaktır. Bu ay içerisinde de 13 yatak kapasiteli Palyatif Bakım Merkezi hizmete girecektir.”
Yıldırım, İskenderun Devlet Hastanesinin “doğu Akdeniz bölgesinin öncü hastanesi” olma vizyonu kapsamında hizmet kalitesini günden güne arttırdığını kaydetti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.