“HOŞGÖRÜ KENTİ” TURİZM FESTİVALİNİN STARTINI VERDİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Turizm Yatırımcıları İzleme Derneği (SATİYAD) tarafından organize edilen ‘Samandağ Turizm Festivali’nin açılışına CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur,  SATİYAD Başkanı Tahsin Boğday,  Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak katılım gösterdi.

 “ŞEHRİMİZİN TURİZM ALANINDA HAKETTİĞİ NOKTAYA ULAŞMASINI HEDEFLİYORUZ”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bu yıl ilki yapılacak olan Samandağ Turizm Festivali ile ilimizdeki turizm potansiyelini canlandırmayı hedefliyoruz. Maalesef ki Hatay ilimiz turizm ve ticaret potansiyelinin reklamını iyi yapamamış bir ildir. Şehrin gelişimine ve kalkınmasına gönülden inanarak bu işe emek harcayan insanların çalışmaları ile şehrimizin tanınırlığı artarak önemli kazanımlar sağlanacaktır. Farklı dine mensup insanların bir arada barış içinde yaşadığı, aynı caddede cami, kilise ve havranın bulunduğu, ezan ile çan seslerinin adeta birbirine karıştığı “hoşgörü kenti” Hatay’ın gerçekleşecek festivaller ile turizm alanında hak etiği noktaya ulaşmasını hedefliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

 “TEŞVİKTE 5. SIRANIN İLİMİZE KAZANIMLARI”

Başkan Savaş konuşmalarının devamında ekonomik teşvik programına da değerek; “Hatayımız hak ettiği yerde değil, ancak hak ettiği yere ulaşması için çabalıyoruz.

Hatay Ekonomide 5. kalkınma bölgesi olmak istiyor diye bir çalışma başlattık. Eğer 5. Teşvik bölgesinde yer alırsak yılda 10 milyar fazla yatırım, 10-12 bin çocuğumuza iş imkanı sağlayacağız. Tüm bunlar Hatayımız için önemli bir katkı demek. Öte yandan ilde düzenlenen etkinlik ve festivallerimiz ile şehrinize yeni heyecanlar katacağız. Bu yıl başlayan Samandağ Turizm festivalinin de şehrimize hayırlı bir başlangıç olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.