Şehit Assubay Gedik, memleketine uğurlandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında dün terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik için bu sabah Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda bir tören düzenlendi.

Törene şehidin eşi Cemile Gedik, oğlu Koray, kızı Kayra Gedik, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, 3’üncü Ordu Komutanı Salih Serdar Savaş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AK Parti Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, asker, polis ve çok sayıda kişi katıldı.

“ŞEHİTLİK SANA ÇOK YAKIŞTI”
Törende Şehit Astsubay Gedik’in öz geçmişi okundu dua edildi. Dua sonrası Türk bayrağına sarılı tabutun başına gelen şehidin ailesi gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eşi Cemile Gedik “Şehitlik sana çok yakıştı” diyerek gözyaşı dökerken, şehidin kızı Kayra ve oğlu Koray Gedik ise babalarının tabutunu öptü. Askeri manga tarafından cenaze aracına konulan şehit Gedik’in cenazesi memleketi Hatay’a götürülmek üzere havaalanına gönderildi. Şehit Astsubay Başçavuş Gedik buradan askeri uçakla memlektine uğurlandı. Şehit Ferhat Gedik’in bugün Hatay’ın İskenderun ilçesinde doğum gününde toprağa verileceği belirtildi. Törene katılanlardan bir kişi Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’a yönelerek bölgede birçok eylem gerçekleştiren terörist grubun yakalanamamasından yakındı.

Törende bugün 41 yaşını doldurarak 42 yaşına girecek olan şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in kısa öz geçmişi okundu, ardından şehit ve tüm şehitler için dua edildi.

Eşi Cemile Gedik ve çocukları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, şehit astsubayın cenazesi doğum gününde düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Hatay’ın İskenderun ilçesine gönderildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.