Bekir Altan: Payas’tan Derik’e Gönül Köprüsü Kurduk

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Payas Belediyesince kardeş şehir ilan edilen, Mardin’in Derik ilçesi öğretmenleri nezaretinde gelen lise öğrencileri, Payas Belediyesi tarafından Hatay’da 3 gün misafir edildi. Payas sahili, Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi, Payas Kalesi, Cin Kule ve diğer tarihi, kültürel alanları gezen öğrenciler, güzel hatıralar yaşadıklarını, Payas’ı ve gördükleri misafirperverliği hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade ettiler. Derik ilçesi öğretmenleri ve öğrencilerini ağırlayan, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan konuşmasında “Derik İlçemizde Şehit edilen Kaymakam’ımız Muhammed Fatih Safitürk’ün cenaze namazına gittiğimde, yanıma gelen Derik’li öğrencilere, Payas’ta ne varsa Derik’te de olacak demiştim. Rabbime şükürler olsun, Payas’tan Derik’e Gönül Köprüsü kurduk. Derik ve Payas el ele vereceğiz, birlikte çalışacağız. Unutmayalım, Çanakkale’de hepimizin şehit dedeleri yatıyor. Gençler başarılı öğrenciler olmalısınız, önce aileniz için, ülkeniz ve insanlık için güzel işler başarmalısınız. Gençler bildiğiniz gibi Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar hocamız Mardin’lidir, sizlerde önemli başarılara imza atabilirsiniz. Ülkemizin geleceği sizlersiniz.” dedi.

Bekir Altan: Hainler, Çanakkale’ye Baksınlar, 15 Temmuz’a Baksınlar

Öğrencilere, yöresel ürünlerin sunulduğu sabah kahvaltısında konuşan Bekir Altan, ülkemizin birliği ve bölünmez bütünlüğü konusunda oynanan oyunlara dikkat çektiği konuşmasında “Ülkemizi bölmek isteyen, kardeşi kardeşe düşürmek isteyen hainler, Çanakkale’ye baksınlar, 15 Temmuz’a baksınlar. Bu tür hain oyunları bozmaya yönelik Payas ve Derik ilçeleri arasında atılan bu güzel adımların, gönül köprümüzün tüm Türkiye’ye yayılmasını diliyoruz. Bizlerde sizler gibi düşünüyoruz, Derik’li öğrencileri her yıl Payas’ta ağırlamak, sizlerle birlikte olmak istiyoruz” dedi.  Payas Belediyesi tarafından Hatay’da ağırlanan, Derik’li lise öğrencileri gönül bağı kurdukları Payas’ta, unutamayacakları tatlı anılar, güzel duygular yaşadılar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.