‘YEŞİLLER İÇERİSİNDE ANTAKYA’ İÇİN BİTKİ ÜRETİMİ YAPIYOR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Antakya Belediyesi “Yeşiller İçerisinde Bir Antakya” için yürütülen hizmetler kapsamında şehrimize daha güzel bir görünüm kazandırmak, daha çok yeşil alana sahip olmak için Bitki Üretim ve Bakım Merkezi ile hizmet vermeye devam ediyor.

Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “Antakya Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü olarak şehrimizin daha yeşil olmasını çok önemsiyoruz. Bu önem doğrultusunda 1. Etap Toki Konutları arkasında bulunan belediyemize ait yaklaşık 10 dönümlük genişliğe sahip alanda Bitki Üretim ve Bakım Merkezi oluşturma çalışmaları başlattık. Söz konusu alanda şehrimize daha güzel bir görünüm katmak, daha çok yeşil alan oluşturmak amacıyla binlerce ağaç, süs bitkisi ve çalı bitkisi üretmeyi, bakımını yapmayı ve bunları şehrimizin 95 mahallesinde bulunan parklara, yeşil alanlara ve kaldırımlara ekmeyi planlıyoruz. Bitki Üretim ve Bakım Merkezi içerisinde bir adet küçük idari ofis, sulama sistemleri, tel örgüyle çevrili üretim alanı yer alıyor.”

            Çelik, Fide ve Fidan ile Bitki Üretimi

Açıklamada Bitki Üretim ve Bakım Merkezi ile belediye ekonomisine de katkıda bulunmasının hedeflendiği belirtildi. Açıklamanın devamında şunlar yer aldı; “ Antakya Belediyesi Bitki Üretim ve Bakım merkezi ile bundan önce satın alma yöntemi ile temin ettiğimiz tüm bitki, ağaç ve çalıları kendi üretimimiz ile elde ederek belediye ekonomisine büyük oranda katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bununla beraber şehrimizin daha güzel bir görünüme kavuşması, yeşil alanların çoğaltılması, bitkilerin ve ağaçların bakımının yapılması kolaylaşacak. Çelik üretim yöntemi, fide ve fidan yöntemleri ile üretimi gerçekleştirilecek olan bitki ve ağaçlar son teknoloji sulama sistemlerimiz ile sera olmadan doğal yöntemlerle yetiştirilecek. Akasya, Çınar, Turunç, Süs Eriği, Ihlamur, Ligusturm, Pitosporum, Taflan vb. yüzlerce çeşit bitki yetiştiriliyor.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.