Hatay Halkı Hakkını İstiyor” Kampanyası Çığ Gibi Büyüyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” sloganıyla başlatılan ve son günlerde kent genelinde dalga dalga yayılan imza kampanyası çığ gibi büyüyor.

         Hatay’ın aydınlık geleceği için başlatılan kampanya ilin her köşesinde ivedilikle sürdürülüyor. Hatay’ın her yerinde muhtarlarla bir araya gelerek kampanyaya katılımın arttırılması amacıyla ortak çalışma yürüten HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bu kez de 7 Ağustos Pazartesi günü Hatay ili muhtarlarıyla Antakya Köprübaşı’nda bir araya gelerek imza töreni düzenledi ve basın açıklamasında bulundu.

 

      Basın açıklamasına Başkan Savaş’ın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(HATSU) Genel Müdürü Mehmet Çaparali,  HBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, Hatay ili muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

5’İNCİ TEŞVİK BÖLGESİ HATAY’IN HAKKI

 

            Dernek Başkanı Mahmut Gülcü basın açıklamasında, ”Hatay’ın hak ettiği imkânlardan bir an önce faydalanması için ilk imzayı atan Sayın Başkanımız Lütfü Savaş’a Hatay Muhtarlar Derneği olarak tam destek verdiğimizi bilmenizi istiyorum.  İlimizde yaklaşık 500 bin Suriyeli vatandaş ikamet etmektedir. Dolayısıyla bu konuda mağduriyet yaşanmaktadır. İlimiz bu 4. teşvik bölgesindeyken kişi başına 7 bin 637 TL olan gelirimiz şu anda Suriyeli vatandaşlarla birlikte 6 bin 122 TL’ye kadar gerilemiştir. Kayıplarımızı Ankara’daki devlet büyüklerimizin de duyması adına başlatılan kampanyamıza destek vermeye tüm halkımızı davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

BAŞKAN SAVAŞ KAMPANYAYA DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

 

        Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imza töreninde söz alan Başkan Savaş konuşmasında, “Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri ile birlikte iş gücü katılım oranı olarak aynı kategoride olmamıza rağmen Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin 5.teşvik bölgesinde olması ve bizim 4. teşvik bölgesinde kalmamız ve ilimizdeki Suriyelilerle birlikte mağduriyetimiz gözle görülmektedir. Bu yüzden biz teşvikte 5’inci bölge olmayı hak ediyoruz.  Hakkımızı devlet büyüklerimizden istiyoruz. Bu nedenle tüm Hatay halkını bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Basın açıklamasının ardından muhtarlar ve vatandaşlar kampanyaya destek için imzalarını attı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.