Millet Vekili Topal, “Demokratik Hakkımızı Kullanıyoruz”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay milletvekili Serkan Topal, TBMM içtüzük değişiklik sürecine değinerek, “AKP ve MHP’nin muhalefetin sesini kısmak, milli iradeyi etkisizleştirmek için getirdiği içtüzük değişikliğini, demokratik hakkımızı kullanarak protesto ediyoruz” dedi.

Dün gece içtüzük değişiklik teklifinin 8. Maddesi üzerinde söz alarak konuşan Topal, “içtüzük değişiklik teklifinin 14. Maddesinin oylamasından sonra görüşmelere ertesi gün devam etme kararı alındı.  Görüşmelerin temel kanun olarak yapılması dolayısıyla konuşma süreleri kısıtlandı ve sadece 21 milletvekili söz alabildi.

54 milletvekilimiz söz alabilecekken, 21 milletvekilimizin ancak konuşmasına olanak sağlayacak şekilde bir görüşme usulünün seçilmesi, getirilen içtüzük değişikliğin yayımlandığı tarihten itibaren 10 dakikalık sözlerin 3 dakikaya düşmesine, muhalefetin sesinin kesilmesine bir tepki olarak CHP Grubu, milletin oyları ile geldiği parlamentoyu bu gece terk etmeme kararı aldı.” Dedi.

Milletimizin Çıkarlarını Savunmaya Devam Edeceğiz.

CHP milletvekili Topal, “Biz milli iradeye,  milletin meclisine sahip çıkmak için milletin meclisini terk etmeme kararı aldık ve konuşma yapamayan milletvekillerimiz düşüncelerini demokratik bir ortamda ifade esinler dedik, gereğini yaptık. Saat 14:00’e kadar mecliste eylemimizi sürdürdük. Bu değişikliklerle bizi susturacaklarını sananlar derin bir yanılgı içindedirler. Milletimizin çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.