KOSGEB ile HBB Engelleri Aşıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Tarafından İSTE ortaklığında yürütülen, İskenderun’da Engeller Kalkıyor Projesi kapsamında Engelli bireylerin iş sahibi olması ve geleceğe umutla bakmalarını amaçlayan KOSGEB Girişimcilik kursları başladı.

Nisan ayında Eğitimlerine başlayan İskenderun da Engeller Kalkıyor Projesi kursiyerleri son eğitimleri olan KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini almaya başladı. Proje süresince yapılan eğitimlere, çalıştay, seminer gibi psikolojik destek ve farkındalık sağlayıcı faaliyetlere sürekli katılım sağlayan kursiyerler girişimcilik eğitimlerine de yoğun ilgi gösterdiler.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitmeni Serdar Ahmet Vayisoğlu kursun ilk gününde yaptığı açıklamasında, İTSO’da proje kapsamında düzenlenen 4 gün devam edecek olan eğitimlerde birlikte olacağız ve eğitimleri birlikte tamamlayacağız” dedi. Ardından söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “İTSO olarak yürütücülüğünü yapmış olduğumuz  ‘İskenderun da Engeller Kalkıyor’ projesi kapsamında düzenlenen eğitimler ve farkındalık yaratıcı faaliyetler devam etmektedir. 100 dezavantajlı vatandaşımıza yönelik eğitimler başlattık. İngilizce, muhasebe ve bilgisayar eğitimlerini bitiren kursiyerlerimiz için girişimcilik eğitimlerini de program dâhilinde sürdürmekteyiz. Bu faaliyetler sonunda kursiyerlerimiz içerisinden iş yeri açacak olanlar hem işletme sahibi olacak, hem de istihdama katkı sağlayarak sosyal yaşamlarının da daha iyi olacağına inanıyoruz. Bu vesile ile bu eğitimlere katılan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz” dedi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Girişimcilik Eğitimi öncesi söz alarak; “Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken aktif bireyler olarak toplumsal hayatta aktif rol almalarını ve güçlükleri kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durmaktayız. Hayatta önemli olan hedefe varabilmektir. Bu kursların düzenlenmesinde lokomotif görevi gören İTSO yönetimine de teşekkür etmek istiyorum. Hayata dez avantajlı başlamak bitiş çizgisine dezavantajlı ulaşmak demek değildir. Biz Hatay Büyükşehir Belediye olarak da Antakya, İskenderun ve Payasta da eğitimler veriyoruz.  KOSGEB’in eğitimlerini de önemsiyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından eğitimlere geçildi ve kurs eğitmeni Serdar VAYISOĞLU tarafından 4 gün süreyle İskenderun’da Engeller Kalkıyor Projesi kursiyerlerine yönelik KOSGEB Girişimcilik kurslarının verileceği belirtildi.

İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda Engelli Bireylere yönelik düzenlenen KOSGEB Girişimcilik kurslarının ilk gününe Hatay Büyük şehir Belediye Başkanı Lütfü SAVAŞ, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı YILMAZ,  HBB İskenderun Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat BEYDİLLİ, İTSO Muhasip Üye Necat ÖZKAYA, KOSGEB eğitmeni Serdar VAYISOĞLU, KOSGEB KOBİ Uzmanları, Proje Koordinatörü Dilek YALÇIN ve kursiyerler katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.