Başkan Nehir’e Vatandaş Takdiri

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ sakinlerinden Cuma Fırıncıoğulları, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e  başarılı hizmetlerinden  dolayı  teşekkür etti. İlçemize hafta sonları giriş yapan 30-40 bin aracın tesadüfi olmadığını belirterek, Başkan Nehir döneminde yapılan hizmetlerin ilçemizi cazibe merkezi haline getirdiğini söyledi.

Fırıncı oğulları “Bu başarıda Başkan Nehir başta olmak üzere Belediye Başkan  Yardımcıları,Müdürler,Personelin payı vardır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.”

Fırıncı oğulları açıklamasında:”Samandağ tarihinin en kalıcı hizmetleri Başkan Nehir döneminde gerçekleştirmiştir.2009 yılında Belediye başkanı seçilen sn.Nehir,  75 trilyon borçla devraldığı belediyemizin hem borç yükünü azaltmış ,hem de  hizmet üretmiştir. İşçinin,memurun alınterinin  hakkını sonuna kadar ödemiştir. İlçemize kalıcı hizmetler kazandırmıştır.  Sendikal haklar ile ilgili çalışmalarda işçi dostu tutumuyla biz emekçilerin gönlünde taht  kurmuştur. Taşeron işçilerin sendikalaşma sürecine destek olarak  bu konudaki samimiyetini bir kez daha göstermiştir.

Başlan Nehir Arapça diline ve bizi vareden kültürümüze yönelik sosyal belediyecilik düzenlemiştir.Dil okulu projesinin de çok değerli ilçemizin gelecek vizyonuna katkı sunacak bir çalışma olduğuna inanıyorum.

Toplu konut projeleriyle ilçemizin verimli arazilerini betonlaşmadan kurtarmak için bir adım atmıştır. Planlı kentleşmenin ve 50 yıl sonrasının projeleri olduğuna inanıyorum.

Sem t pazarı projesiyle ilçemizin merkezinde kangren hale gelmiş bir sorunu çözmüştür. Modern bir  semt pazarı kazandırarak ilçemiz için çok önemli bir hizmeti hayata geçirmiştir. Kentin ortasında bir karmaşa ,bir keşmekeşlik halinde olan o eski Pazar görüntüsünden planlı ,modern,tuavlet,aydınltma sistemi olan,kapalı,açık alanları olan bir temiz  görüntüye kavuşmuştur.

Tek yön uygulaması belki de  büyükşehir,emniyet müdürlüğü ve diğer müştereklerle ortak bir şekilde yapıldı. Samandağ belediyesi bu işi 2 yıl boyunca takip ederek,akademisyenler eşliğinde sayımlar,ölçümler yaparak bu noktaya getirdi. Her  yeni uygulamanın zorlukları,acemilikleri olur tabiî ki fakat uzun vadede çok önemli,değerli bir çalışma olduğuna inanıyorum.

İLÇEMİZE EN  FAZLA AĞAÇ,YEŞİL ALAN ,PARK KAZANDIRAN YÖNETİM

Çarşı ortasında bulunan  o ucube binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi sürecinde birileri tarafından Belediye yönetimini hedef alan kirli kampanyada beni  hem şaşırttı,hem üzdü.

İlçemize kazandırılan yeşil alanları, dikilen binlerce ağaçı, çevre dostu uygulamaları  ile başkan Nehir ilçemizin gelmiş geçmiş en çevresi başkanıdır. Bu konudaki spekülasyonlar tamamen siyasi ,subjektiftir.Mülkiyet hakkı insan hakkıdır. Zorla kimsenin özel mülkiyetine girip park ,yeşil alan yapamazsınız. Parada ödeseniz,farklı bir yerde bir arsada verseniz. Kişinin rızası olmadan o özel mülkler ilgili tasarruf yapmak ahlaki,vicdani,hukuki değildir.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.