Füsun Sayek Arsuz’da anılacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, rahmetli eşi Türk Tabipler Birliği(TTB) eski Başkanı Dr. Füsun Sayek‘i anmak amacıyla Arsuz’da her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nin bu yılki programı hakkında Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı bilgilendirdi.

 

31 Temmuz – 25 Ağustos tarihleri arasında İskender Sayek Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek olan 11. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nde Füsun Sayek’in gönül verdiği Arsuz’da bir kez daha sanatsal, kültürel, eğitim panelleri, sergiler, konserler ve sağlık taramaları ile dolu bir programla anılacağını ifade eden İskender Sayek, etkinliklerin her yıl daha da artarak geliştiğine dikkat çekti.

 

Etkinliklerin 31 Temmuz pazartesi günü saat:17.00’de Arsuz Çocuk Korosu buluşması ile start alacağını ve 25 Ağustos 2017 Cuma Günü Opera Alla Turka Gala Gecesi ile sona ereceğini ifade eden Sayek,  gala konserinden elde edilecek gelirin Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği’nin bu yıl başlattığı  ‘Birlikte yeşerelim; bir yaprak da benden olsun” projesi kapsamında dernek fonuna aktarılarak, daha çok gencin geleceğine dokunmak amacıyla öğrencilere burs olarak dağıtılacağını belirtti.  Etkinlikler kapsamında 13 Ağustos’ta Türkiye’nin sevilen yazarlarından Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Anadolu’da kadın konulu söyleşisinin de yer aldığını belirten Prof. Dr. İskender Sayek, etkinliklere katılmak üzere herkesi Arsuz’a davet etti.

 

“Birlikte yeşerelim; bir yaprak da benden”

Bir hekim ve TTB Başkanı olarak  bölgeye ve ülkeye kattıklarıyla, hayatlarına dokunduğu insanlarla Dr. Füsun Sayek’in her zaman yaşatılacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, Füsun Sayek ve İskender Sayek gibi değerli insanların Arsuz’da yetişmiş olmasının bölge için büyük şans olduğunu söyledi.

 

Sağlık, kültür ve sanat alanında bir çok bilim adamı, sağlık uzmanı, gazeteci – yazar ve bilim adamını Arsuz’a getirerek halkla buluşturan ve halkı aydınlatan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’ni çok önemsediğini söyleyen Başkan Culha, ilçenin yerel ve ulusal düzeyde de tanıtılmasına katkı sağlayan, ilçenin kültür mozaiğini dışarı yansıtan etkinliklerin öncüsü Prof. Dr. İskender Sayek‘e hem ziyaretten, hem de etkinliklerden dolayı teşekkür etti.

 

Dolu dolu etkinlik programı içerisinde herkesin kendine uygun bir etkinlikte yer bulacağına ve yeşeren umutlara da bir yaprak olacağına inandığını belirten Başkan Nazım Culha, Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği’nin ‘Birlikte yeşerelim; bir yaprak da benden olsun” projesiyle eğitime de katkı sunacak olmasından dolayı etkinliklerin öneminin daha da arttığını dile getirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.