Arsuz’da Doğalgaz’dan sonra enerji hatlarında da atılım

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçenin kent kimliğine değer katacak ve halkın yaşam kalitesini yükseltecek hizmetleri halka kazandırmak amacıyla yaptığı girişimlerin meyvelerini birer birer toplamaya başladı. Bakanlık nezdinde uzun süren görüşmelerin sonucunda önce doğalgaz temel atma töreni için düğmeye basan Başkan Culha, dün itibariyle yine Karaağaç Mahallesi’nde start verilen enerji sorununa kalıcı ve uzun vadeli çözüm olacak olan elektrik enerji hatlarını yer altına alma çalışmaları, ek trafo ilavesi ve şebeke revizyon çalışmalarını inceledi.

Aşamalı bir şekilde sürdürülen çalışmalarla Arsuz’un daha modernleşmesi ve gelişmesi için yoğun çaba harcayan Başkan Nazım Culha, Karaağaç ve Nardüzü Mahallelerinin yıllardır yaşamış olduğu elektrik sıkıntısına son verecek olan ve Karaağaç Cumhuriyet Mahallesi Yayla Caddesi’nde start alan yüksek gerilim hattı yeraltına alma çalışmalarını yardımcısı Sedat Deveci ile birlikte inceleyerek, ENERJİSA yetkililerinden bilgi aldı.

 

Karaağaç ve Nardüzü Mahallelerinde elektrik yeraltına alınıyor

Enerji Bakanlığı ve ENERJİSA yetkilileri ile süren uzun görüşmelerin ardından ENERJİSA TOROSLAR EDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin 2017 yılında Arsuz’da başlattığı yatırım hamlesiyle ilçe genelindeki elektrik kesintilerinin minimuma ineceğini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Göreve başladığımızda tespit ettiğimiz ihtiyaçlar arasında elektrik sorunu da vardı. ENERJİSA ile yattığımız görüşmeler sonucu, taleplerimiz doğrultusunda bir çok noktada trafo tesisi yaptılar ve şebeke revizyonu gerçekleştirdiler. Yapılan çalışmalarla ilçe genelinde bu yıl enerji sıkıntısını çok az hissettik. Şu anda da köyden mahalleye dönüşen Kurbağı, Haymaseki, Tülek, Haymaseki ve Tatarlı mahallelerimizdeki enerji revizyonun yanısıra yatırım hamlesi kapsamında Nardüzü ve Karaağaç Mahallemizi bir bütün kapsayacak olan bölgede yüksek gerilim şebekesinin yeraltına alma çalışmaları da bugün başladı. Karaağaç Cumhuriyet Mahallesi Yayla Caddesi’nde başlayıp, İKEM Koleji’ne kadar ring oluşturacak olan  yüksek gerilim hattının yer altına alınması, ek trafo ilavesi ve şebeke revizyon çalışmalarının tamamlanmasıyla bu mahallelerimizde artık elektrik sorunu yaşanmayacaktır. Enerji sıkıntısından dolayı yaptığımız girişimleri dikkate alıp, bu yatırımların hayata geçmesine vesile olan başta Enerji Bakanlığı olmak üzere, Enerjisa Bölge Sorumlularımıza, İskenderun İlçe yetkililerimize ve halkımızın enerji ihtiyacına cevap verebilmek adına çalışan bütün teknik kadroya ve bu devlet yatırımının yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.