Kaya Sungur Annesini kaybetti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

GGS Orkestrası solist ve gitaristi Kaya Sungur’un annesi vefat etti.

İskenderun’da 1970’lı yılların başında kentin ünlü Orkestrası GGS kurucusu-solist ve gitaristi Kaya Sungur’un annesi bu gün Bodrum’da düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Ünü İskenderun’dan yurtdışına taşan kısa adı GGS Orkestrası olan Gel Gör Sev Orkestrası o dönemlerde Arsuz ve İskenderun’da sahne almış yüzlerce sanatsevere hitap etmişti.

GGS Orkestrası, o dönemde repertuarında 70’in üzerinde İngilizce ve Türkçe şarkılar seslendirmiş, yurt içinden ve yurt dışından birçok teklifler almıştı.

Orkestranın kurucularından olan Akay Eren, Kaya Sungur ile sahne aldığı o dönemin Halk Sinemasında 400 kişiye hitabettiklerini, üçü Türkçe gerisi İtalyanca, İngilizce ve Fransızca’dan oluştuğunu ve orkestranın hitabettiğinı anlattı. Eren, anılarında Orkestranın izleyici  sayının Halk Sineması’nın dışına taştığını, taşan sayının ise salondan fazla olduğu www.ekogundem.org ile paylaştı. İskenderun’dan çıkarak geniş kitlelere hitabeden orkestra bil dönem popüler idi.

Ekogündem.orgGGS Orkestrasının solist ve gitaristi Kaya Sungur’a Annesine Allah’tan rahmet, Sungur ailesine ve sevenlerinde de sabır ve başsağlığı diliyoruz.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.