“Hatay Çağdaş Cumhuriyet Türkiye’sinin ayrılmaz bir parçasıdır”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Hatay’ın Anvatana Katılmasının 78. Yıldönümü Kutladı. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Hatay’ın anavatana katılmasının 78.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Nehir mesajında:”Hatay,  medeniyetlerin beşiği, geçmişten geleceğe ışık tutan barış, kardeşlik, hoşgörü kentidir. İnsanlığın erdemlerinin yüceltildiği bir coğrafyadır. Birbirine kardeşlik bağlarıyla kenetlenmiş farklı aidiyetlerin birleştiği güzide bir şehirdir. 23 Temmuz 1939 tarihi bu güzellikleri, İnsani erdemleri en iyi şekilde temsil eden ilimiz açısından önemli bir dönüm noktası, bir milattır.23 Temmuz 1939’da ilimiz,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, çağdaş, demokratik, laik Cumhuriyet Türkiye’sinin bir unsuru, ayrılmaz bir parçası olmuştur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu uğurda canını veren şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Hatay’ın Ana Vatana katılışının 78. Yıldönümünü kutluyor, Tüm Hataylı hemşehrilerimizi en içten saygılarımla selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.