“Hatay Atatürk’ün şahsi meselesi idi”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Hatay’ın anavatana katılmasının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Adnan Vurucu yayınladığı mesajda; “Bağımsız Hatay Devleti Parlamentosu’nun 78 yıl önce, Anavatanımızla birleşme kararının alınmasından sonra misaki milli sınırlarımızın içine dahil olması Türkiye’nin kaderiyle birleştiren kararı, “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini edinen Cumhuriyetimizin siyasi ve diplomatik alanda elde ettiği en önemli başarılardan biridir.

23 Temmuz 1939 sabahı Hatay’da kalan son Fransız askerlerinin saat 07:30’da çıkması ve 07:45’de Kışladaki Fransız bayrağı indirilmesi ve şanlı bayrağımızın İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilmesiyle sonuçlanan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e rahmetli olduktan sonra son hediyesini veren Hatay, yaptığı bu asaletli davranışla anayurdun en gözde vilayetlerinden biri olmuştur ve adını altın harflerle tarih sahnesine kazımıştır.

İlimiz Hatay’ın anavatana katılma kararı, birlik ve beraberliğimizin en önemli göstergesidir. Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi Kırk Asırlık Türk Yurdu, Düşman Elinde Esir Kalamaz ve Hatay Benim Şahsi Meselemdir diyerek Hatay sorunu ile başından beri yakından ilgilenmiş, akılcı ve barışçı bir siyasetle bu sorunu çözüme kavuşturmuştur. Ömrünün son zamanlarında bile yaşadığı hastalığı bile bile Hatay’ın Anavatana katılmasında, yoğun çaba sarf eden Ulu Önder Atatürk’ün, cephedeki başarısını taçlandırdığı fakat göremediği büyük bir başarıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Hatay’ın anavatana katılmasının yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olmak üzere bu milli dava uğruna çaba harcayan herkesi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.