Samandağ Belediyesi  Kreş  Ve Gündüz Bakımevinden Çocuklara Yüzme Dersi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Sosyal Belediyecilik alanında ilkleri hayata geçiriyor. Hatay’da Belediyecilik tarihinde bir ilk Samandağ’da hayata geçti. Hatay’ın ilke ve tek Belediye Kreşi  başarılı çalışmalarıyla sosyal belediyecilik faaliyetlerini sürdürüyor.

Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi kısa sürede önemli çalışmalara imza attı. Kısa bir süre önce faaliyete geçen Kreş ve Gündüz Bakımevi çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerini sağlamak için özgün çalışmalarını sürdürüyor. Yaz aylarıyla beraber çocuk bakımevinde 3-5 yaş dilimini kapsayan yüzme dersleri verilmeye başlandı. Çocuk bakımevi bünyesinde verilen yüzme dersleri profesyonel eğitmenler tarafından gerek zihinsel gerekse fiziksel yönden çocukların gelişimine katkı sunmak amacıyla veriliyor.

Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Çisel Fırıncıoğulları : “Bu etkinliğin temel amacı çocuklarımızın  suyun içinde güvende olmasını öğretmek ve doğal reflekslerinin suda gelişmesini sağlamaktır. Böylece çocuğunuzun okul öncesi yüzme becerileri ve güvenlik eğitiminin tabanı oluşturulacaktır. Bu program ebeveynlerin de temel yüzme eğitimini öğrenerek, çocuklarıyla birlikte pekiştirme fırsatını vermektedir.Dersler oyunlar ve şarkılar eşliğinde sunularak çocuğunuzun suyu sevmesini sağlıyoruz.Çocukların karada kullanamadıkları kasları suda kullanmalarıyla rahatça hareket etmelerini sağlayarak kendilerine güvenleri artacaktır ve kısa zamanda yüzme becerilerine sahip olacaklardır.

Yüzmenin gelişimdeki yararları:Motor gelişimi ve tüm kasları kuvvetlendirir.  Denge ve Koordinasyonu geliştirir. Ebeveyn ile bebek bağını güçlendirir. Akciğerlerin gelişimini arttırır. Kalp ve dolaşım sisteminin harekete geçirir. Sinir sistemini rahatlatır.,Psikolojik ve Sosyal gelişimini destekler. Bağımsızlığı ve özgüveni arttırır. Yeme, gaz ve uyku sorunlarını düzene sokar.

Su görünmez bir yardımcı. Araştırmalara göre yüzen çocukların  yüzmeyenlere kıyasla birçok beceriyi daha erken kazandıkları gözlemlenmiştir.  Bu dersler zeka, denge, koordinasyon, algısal yetenekleri arttırıcı potansiyele sahip olduğu gibi, çocuğun sosyal, fiziksel ve psikolojik gelişimini de sağlar.

Bu eğitim çocuğun karada yapamadıklarını suda yapma hürriyetini verir. Tüm insanların hatta otistik veya özel ihtiyacı olan çocukların pozitif ve huzurlu bir ortamda kendilerini geliştirmeleri için harika bir fırsattır.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.