MKÜ personel alıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

MKÜ, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde görevlendirilmek üzere 66 hemşire alımı yapacak.

Giderleri özel bütçeden karşılanacak sözleşmeli personel olabilmek için hemşirelik bölümü Lisans programından mezun olmak gerektiği açıklandı.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre alım ile ilgili şu açıklama yapıldı:

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde (Giderleri Merkezi Bütçeden karşılanmak üzere) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4.maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarihli ve 26566 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar’da yer alan ek 2’nci maddenin (b) fıkrasına göre Yüksek Okul ve Fakülte mezunları için 2012 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle aşağıda belirtilen pozisyonlarda sözleşmeli personel alınacaktır.

NİTELİK KODU UNVANI ADEDİ ARANILAN NİTELİKLER
001 Hemşire 27 Sağlık Yüksek Okulları veya Fakültelerin Hemşirelik Bölümünden mezun olmak
002 Hemşire 1 Sağlık Yüksek Okulları veya Fakültelerin Hemşirelik Bölümünden mezun olmak. Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikası sahibi olmak.

TABLO 1 GİDERLERİ MERKEZİ BÜTÇEDEN KARŞILANACAK SÖZLEŞMELİ PERSONELİN GENEL ŞARTLAR:

1- Başvuracak adaylarda yukarıda belirtilen; özel şartlar ile 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen aşağıdaki genel şartlar aranır:

  1. a) T.C. Vatandaşı olmak,
  2. b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  3. c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar. Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  4. d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  5. e) 657 Sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak. 2- YüksekOkul veya Fakülte mezunu Hemşire pozisyonu için 2012 KPSSP3 (B) grubu puanı esas alınacaktır.

3- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan, emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

4- Nöbet usulü çalışmaya engel bir durumun bulunmaması.

5- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi gereğince, sözleşmeli olarak istihdam edilenler hizmet sözleşmesine aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.

7- Adaylar tabloda yer alan pozisyonlardan sadece birine müracaat edebileceklerdir. Birden fazla unvan ve kadro pozisyonu için başvuran adayların müracaatları geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Müracaatlar ilanın gazetede yayımlandığı günü izleyen 15 gün içinde (mesai bitimine kadar) Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığından (M.K.Ü.Personel Daire Başkanlığı web sitesinden de indirilebilir.) temin edecekleri başvuru dilekçesi ve başvuru formu ile istenilen belgelerle ile birlikte (noter tasdikli veya aslı görülmek üzere) şahsen başvuru yapılacaktır. Posta ile vapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Ayrıca, gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek olup, idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARI:

KPSS (B) grubu puan sıralamasıyla atanmaya hak kazanan adayların isim listeleri, işe başlamaları için gerekli evraklar ile evrakların teslim edileceği yer ve zaman başvuru bitim tarihi itibariyle en geç 15 (onbeş) iş günü içerisinde www.mku.edu.tr adresinden ilan edilecektir. Her kadronun 1 (bir) katı kadar yedek aday belirlenecektir. Asil kazananlardan başvuran olmadığı takdirde veya aranan şartları taşımadığı tespit edilenlerin yerine yedek kazananlardan sırasıyla yerleştirme yapılacaktır. Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

İSTENİLEN BELGELER:

1- Başvuru Dilekçesi – http://wwu.mku.edu.tr/main.php7locationspdb

2- Öğrenim Belgesi (Aslı ve fotokopisi)

3- 2012 KPSS (B) grubu sınav sonuç belgesi

4- Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikası (Aslı ve fotokopisi tabloda karşılarında belirtilen nitelik kodları için)

5- Nüfus cüzdanı fotokopisi

6- Fotoğraf (2) adet

7- Başvuru formu – http://www.mku.edu.tr/main.php7locationspdb

8- Aranan niteliklerde belirtilen ve istenen belgelerin aslı ya da onaylı sureti (Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikasının resmi belge sıfatı taşıması gerekmektedir. Resmi kurumlarda çalışanlar için hizmet çizelgesinin, özel sektörde çalışanlar için sosyal güvenlik kurumu hizmet dökümünün başvuru esnasında teslim edilmesi gerekmektedir.)

 

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.