AKİB E-Fatura Süreci Eğitimleri

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

e-fatura mükellefleri tarafından mal ihracat faturalarının (yolcu beraberinde yurtdışına çıkmak üzere satılan mal faturaları ve tax free faturaları dahil), e-fatura olarak düzenlenmesi zorunluluğu 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren başladı.

 

Bu süreçte dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili olarak ihracatçılarımızı bilgilendirmek amacıyla Akdeniz İhracatçı Birlikleri AKİB Akademi tarafından; 10 Temmuz 2017 tarihinde İskenderun’da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda ve Antakya’da Antakya Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda, 11 Temmuz 2017 tarihinde ise Adana’da Adana Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda ve Mersin’de Akdeniz İhracatçı Birlikleri Toplantı Salonu’nda olmak üzere “Mal ve Hizmet İhracatlarında E-Fatura Süreci” eğitimleri ücretsiz olarak düzenlendi.

 

Adana’da Adana Sanayi Odası ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zeki Kıvanç’ın ev sahipliği ve açılış konuşması yaptığı eğitime Mersin’de AKAMİB Başkan Vekili Tarık Ciğer ev sahipliği ve açılış konuşması yaptı.

 

Eğitime TC Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Rasim Kutlu, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Başkanı Abdullah Kiraz ve Müdür Vekili Engin Şahin Uysal ile EDM Bilişim Genel Müdürü Özcan Ermiş katılarak konuyu tüm detayları ile ihracatçılara anlatarak tüm soruları yanıtladı.

 

İskenderun’da 100’ü aşkın ve Antakya’da 50’ye yakın katılım olan eğitimin Adana ayağına 170 ve Mersin kısmına ise 200 ihracatçı katılarak soru ve sorunlarına cevap buldu.

 

Mal ve hizmet ihracatlarında e-fatura sürecinde; zorunluluk ve kapsam, kullanım yöntemleri ve uygulamaya giriş, mal ihracat faturası, hizmet ihracat faturası, yolcu beraber faturası, süreçler, e-fatura, e-bilet, e-irsaliye, ihracatta e-Fatura, 2018 yılı mükellef kapsamı konularında firmalara detaylı bilgiler sunuldu.

 

Aynı eğitim 18 Temmuz 2017 tarihinde Kayseri’deki ve 19 Temmuz 2017 tarihinde Karaman’daki ihracatçılar için de düzenlenecek.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.