Şehit Polisler uğurlandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’da kentin girişinde bulunan Bölge Trafik Müdürlüğü önündeki kontrol noktasına bir otomobilden açılan ateş sonucu şehit olan iki polis memuru Saldırıda şehit olan polislerin 42 yaşındaki Bayram Bozdoğan ile 44 yaşındaki Hayrettin Mennan, bu gün düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Törene Hatay Valisi Erdal Ata, Milletvekilleri, Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, idare amirleri ve güvenlik güçleri katıldı.

Ağır yaralı olan ve hayati tehlikesi bulunan Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru 26 yaşındaki Samet Kılınçsarı’nın ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.

VALİ ATA: PKK SALDIRISI OLDUĞU KESİN

Hastanede yaralı polisin durumunu öğrendikten sonra açıklam yapan Vali Erdal Ata, saldırının PKK’lı teröristlerce gerçekleştirildiğinin kesin olduğunu söyledi. İlçe girişinde Bölge Trafik Amirliği’nin olduğu bölgede sabit kontrol noktasının bulunduğunu ve zaman zaman buradan kaçmak isteyen araçların yan taraftaki tali yolları kullandığını belirten Vali Ata, kaçışları önlemek için akşam saat 21.00- 22.00 sıralarında eski İskenderun Karayolu’nda ekiplerin görev yaptığını anlattı. Uygulamanın bittiği sırada ekiplerden birinin ayrıldığını, ikinci ekibin de ayrılmak üzere olduğu sırada hain saldırın gerçekleştiğini belirten Vali Ata, “İkinci ekibimiz de ayrılmak üzereyken o anda gelmekte olan içinde üç tane teröristin bulunduğu bir araçtan ateş ediliyor. Maalesef iki polisimizi kaybettik, şehit oldu. Bir polisimiz de hastanede tedavi oluyor. Olayın PKK tarafından yapıldığı kesin. Olayla ilgili araştırma ve soruşturma devam ediyor. Kaçan teröristlerin yakalanması için de hem emniyetimiz hem de jandarma birliklerimiz arazide operasyon yapıyorlar. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm milletimizin, ailelerinin başı sağ olsun, yaralımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.