“Hiç kimse hukukun üstünde değildir”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Örgütü ile birlikte, Adalet Yürüyüşü’nün 25’inci gününde yürüyüşünü Maltepe’de sonlandıran Kemal Kılıçdaroğlu’nun  ‘Adalet, Hak, Hukuk’ mitingine katıldı.

25 gün süren ve 435 kilometre yol kat edilen yürüyüşün finalinde Türkiye’nin dört bir yanından adalet isteyen milyonlarca kişiyle birlikte Maltepe Parkı’nda “Direne direne kazanacağız” şeklinde sloganlar atan Başkan Culha, onurlu yürüyüşe katkı sunan herkesin adalet için buluştuğuna dikkat çekerek, “Adalet herkes için gerekli.. Hiç kimse hukukun üstünde değildir” dedi.

Maltepe’de noktalanan adalet yürüyüşünde, “Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin. Bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır” diyerek, 10 maddelik bir “acil çağrı” metni açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Olmayan adalet için yürüdük. Mazlumların hakkı için, hapisteki milletvekilleri, tutuklu gazeteciler için yürüdük. Üniversiteden atılan hocalar için yürüdük. KHK ile üniversite hocalarının kapının önüne konulması tam bir demokrasi ayıbıdır. Haksız yere kamudan atılanlar için yürüdük, çocuklar için yürüdük, taşeron işçiler için yürüdük, mevsimlik işçiler için, orman köylüleri için, linç edilen askerler için, hapisteki öğrenciler için yürüdük. Tek adam rejimine, FETÖ’ye karşı olduğumuz, 20 Temmuz’a karşı olduğumuz için yürüdük. IŞİD, PKK, El Nusra’ya karşı olduğumuz için yürüdük. Devlette liyakat sistemi kalmadığı için yürüdük. 15 yılda 13 kez üniversite ve KPSS soruları çalındı, bunun için yürüdük. Şiddet mağduru kadınlarımız ve çocuklarımız için yürüdük, Mavi Marmara şehitleri için yürüdük. Onursuz bir anlaşmayla hakları elinden alındığı için yürüdük. Terörist ilan edilen, hapsedilen, hak aramak için açlık grevindeki kardeşlerimiz Nuriye ve Semih için yürüdük. Korku iklimi içinde konuşamayan iş dünyası için yürüdük. Siyasi ayak ortaya çıksın diye yürüdük. 249 şehidimiz ve gazilerimiz için yürüdük. Şehitler ve gaziler arasında ayrım yapılamaz, ayrım yapılmasın diye yürüdük” şeklindeki açıklamasının, muhteşem yürüyüşün amacını net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Başkan Nazım Culha, adalet aşığı koca yürekli insanları buluşturan yürüyüşün muhteşem bir zafere imza attığını ve ülkenin yanı sıra dünyada da geniş yankı uyandırdığını söyledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.