Uygulama yapan polislerin üzerine yaylım ateşi: 2’si ağır 6 polis yaralı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Serinyol civarında uygulama yapan polis memurlarına durdurulmak istenen bir araçtan ateş açıldı. Edinilen bilgilere göre; 31 AT 159 plakalı araçta bulunanların polisler üzerine ateş açtı, üçü ağır 6 polisimizin yaralı olarak hastanede tedavi altına alındığı bildirildi… Saldırıda iki polisin şehit olduğu iddialar arasında…Olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.

Olay, saat 22.00 sıralarında Derince mevkii Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Sökmen Kampüsü yakınındaki Bölge Trafik Müdürlüğü önünde meydana geldi. Bölge Trafik Müdürlüğü önünde kente giriş-yapan araçlar üzerinde kontrol yapan polislerin üzerine, bir otomobilden ateş açıldı. Polislerin karşılık vermesi üzerine saldırganlar, olay yerinden kaçtı. Polislerin anonsu üzerine olay yerine ambulanslar ve destek ekip gönderildi. Ağır yaralanan polisler, ambulanslar ile MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Çok kan kaybettiği belirtilen polislerden 2’si tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı diğer polisin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ARAÇ TERK EDİLMİŞ BULUNDU

Olayın ardın bölgeyi ablukaya alan polis, kent genelinde operasyon başlattı. Yapılan çalışma sonucu saldırganların kullandığı otomobil, Alahan Mahallesi’nde terk edilmiş olarak bulunduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin olaya ilişkin soruşturması devam ediyor.

VATANDAŞLAR KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİ

Yaralı polis memurunun ameliyata alındığı Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde kana ihtiyaç duyulduğu öğrenen vatandaşlar, hastaneye akın etti. Vatandaşlar, durumu ağır olan polis memuruna kan vermek için hastane önünde büyük bir kalabalık oluşturdu. Hastaneye gelen Hatay Valisi Erdal Ata ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ise yaralı polisin durumu hakkında bilgi aldı. Vali Ata’nın hastane çıkışa açıklama yapması bekleniyor.

SALDIRGANLAR 3 KİŞİ

3 kişi oldukları belirlenen saldırganın yakalanması için güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon sürüyor.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Saldırının ardından yazılı açıklamada bulunan Hatay Valiliği, kaçan saldırganları yakalamak için bölgede operasyon başlatıldığını bildirdi. Valiliğin açıklaması şöyle:

“09 Temmuz 2017 günü saat 21.55 sıralarında İlimiz Antakya ilçesi girişinde yer alan Bölge Trafik Denetleme Noktasının karşısında, eski İskenderun yolu üzerinde Anayazı Mahallesi mevkiinde uygulama yapmak için bulunan görevli polis ekibine ateş açılmıştır.  Açılan ateş sonucunda 2’si ağır olmak üzere 3 polis memuru yaralı olarak Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 polis memuru kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kaçan saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatılmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, başta yakınları olmak üzere aziz milletimize başsağlığı diler, yaralı polislerimize acil şifalar temenni ederiz.”

 

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Saldırıda şehit olan polislerin 42 yaşındaki Bayram Bozdoğan ile 44 yaşındaki Hayrettin Mennan olduğu öğrenildi. Ağır yaralı olan ve hayati tehlikesi bulunan Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru 26 yaşındaki Samet Kılınçsarı’nın ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.