“9 Temmuz’da Herkesi Büyük Adalet Buluşmasına Bekliyoruz”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Mahkemeler Adalet Dağıtmaktan Acizse, O Zaman Ayağa Kalkar ve Sözlerimizle, Bedenlerimizle Sokaklarda Adalet Ararız.

Adalet yürüyüşünün 24. Gününde büyük adalet yürüyüşüne dair açıklamalarda bulunan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran günü Türkiye’de hukuksuzluğun bardağı taşıran son damlasından sonra ‘Büyük Adalet Yürüyüşü’nü başlattı. Ankara’dan İstanbul’a kadar sürecek olan Türkiye ve Dünya siyasi tarihinin en uzun yürüyüşü ülkemizde hukukun işlemediği, toplumun bütün muhalif unsurlarının uzaktan kumandalı yargıçlar eliyle susturulduğu bir sürecin artık katlanılamaz bir durum olduğunu göstermeyi ve Türk halkının haklı adalet talebini yükseltmeyi amaçladı ve bunu da başardı.” Dedi.

CHP milletvekili Topal, Sayın genel başkanımız “ ‘Adalet sokakta aranır mı?’ sorusuna ‘Bu bizim için bir tercih değil, bir zorunluluk. Eğer demokrasi ve hukukun üstünlüğü askıya alınmışsa, eğer insanlar görüşlerini özgürce ifade etmekten korkar hale gelmişse, eğer milletvekilleri parlamento yerine cezaevlerindeyse, mahkemeler adalet dağıtmaktan acizse, o zaman ayağa kalkar ve sözlerimizle, bedenlerimizle sokaklarda adalet ararız.’ diyerek yanıt verdi. Aslında yürüyüşümüzün gerekçesini en iyi şekilde özetledi” dedi.

450 Km. Boyunca Bizimle Birlikte Yürüyen Polisimize Ve Askerimize Teşekkür Ediyorum

Topal sözlerine “Türkiye’de yaşanan adaletsizlikler son dönemde artık katlanılmaz bir hal aldı, kamuoyunda oluşan tepkilere göre, oluşan algıya göre yada sanıkların cüzdanları ve siyasi nüfuslarına göre karar alan bir yargı gerçeği ortaya çıktı.  Ülkemizin göz göre göre uçuruma sürüklendiği bu süreçte CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu artık yeter diyerek, Adalet yürüyüşünü başlattı. Yürüyüşün başından itibaren, ellerimizde Türk Bayrakları ve üzerinde Adalet yazan dövizler dışında bir şey taşımadık. Yürüyüşümüzün tek sloganı ‘Hak Hukuk Adalet’ oldu. Bugün Maltepe’de olacağız, her türden provokasyon girişimine karşı kararlı ve inançlı bir şekilde onlar içinde yürüdüğümüzün bilinciyle, protesto edenleri sadece alkışladık. Yürüyüş boyunca en az bizim kadar yorulan jandarma ve polisimize 450 km. boyunca elimizden gelen kolaylığı ve yardımı yaptık. 15 Haziran’dan beri bizimle beraber bu zor koşullarda yürüyen kolluk güçlerine ayrıca teşekkür ediyorum ” diyerek devam etti.

Adalet Yürüyüşünde Terörist Olsaydı Polis Ve Jandarma Gereğini Yapardı. Yürüyüşte Terörist Görmedim.

Adalet yürüyüşünün iktidar çevrelerince terörle ilişkilendirilmeye çalışılmasına değinen Topal, “Yürüyüşün başından itibaren, sağanak yağmura, çamura, fırtınaya, soğuğa ve aşırı sıcağa rağmen kararlı adımlarla Adalet yolunda yürümeye devam ettik ve şimdi İstanbul Maltepe’deyiz. Başından beri Adalet Yürüyüşü’ne terör yaftası yapıştırmaya kalkanlara, Anayasal hakkımızı kullandığımızı ve birileri izin verdiği için değil Anayasal hakkımız olduğu için yürüdüğümüzü gösterdik. En başından itibaren polis ve jandarma ile birlikte yürüdük, ben yürüyüşte terörist görmedim. Herhalde Adalet yürüyüşünde terörist olsaydı polis ve jandarmamız görevinin gereğini yerine getirerek o teröristleri gözaltına alırdı. 24 günlük yürüyüşümüzün başından sonuna bütün etaplarında yürüyen bir milletvekili olarak, ben böyle bir manzaraya tanık olmadım. Büyük bir kararlılıkla, demokratik olgunluk içerisinde, dünya siyasi tarihine geçen barışçıl bir hak arama eylemini gerçekleştiriyoruz. 9 Temmuz Pazar günü saat 18:00’de herkesi Maltepe’ye milyonların katılacağı Büyük Adalet buluşmasına çağırıyorum” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.