Vali’den İskenderun OSB ziyareti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

Şampiyon Filitre Fabrikasında yetkililerden bilgi alan Vali Erdal Ata, Türkiye’nin otomotiv sektörünün önemli bir kolu olan filtrecilikte dünyanın en büyük 3 üreticisinden bir olduğunu söyledi.04 Temmuz 2017 Salı günü gerçekleşen ziyaretlerde Vali Ata ilk olarak saat 10.30’da İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Şampiyon Filtre fabrikasını gezerek Şampiyon Filtre Yönetim Kurulu Üyeleri Selma Yılmaz ve Nurettin Yılmaz’dan tesis hakkında bilgiler aldı.

Vali Ata, İskenderun’un ülkemizin filtre üretim merkezinin olduğunu açıkladı. Ardından bir demir çelik fabrikasını da gezen Vali Ata, demir çelik sektörünün, bölgemizin lokomotif sektörlerinin başında geldiğini vurguladı.

Vali Ata, Hatay’ın sahip olduğu yatırım potansiyeli sayesinde ülkemizin 2023 ekonomik hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol üstleneceğini ve bu sebeple yatırımcılarımıza büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Otomotiv sektörünün önemli bir kolu olan filtrecilik sektörünün dünyada yoğun olarak üretildiği ilk üç üretici ülkeden birisi olan ülkemizde, filtre üretim merkezinin İskenderun ilçemiz olduğunu ifade eden Vali Ata, filtre sektörünün ilimizde daha da güçlenmesine, üretim, istihdam, ihracat ve diğer alanlarda yaratacağı katma değerin daha da büyümesine katkı sağlamak için kamu olarak imkânlar ölçüsünde her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

Vali Ata daha sonra MMK Metalurji Demir Çelik Fabrikası’nı ziyaret etti. Burada MMK Metalurji Genel Müdürü Denis Kvasov tarafından karşılanan Vali Ata, fabrikayı gezerek Kvasov’dan bilgiler aldı. Demir Çelik sektörünün bölgemizin lokomotif sektörlerinin başında geldiğini belirten Vali Ata, Hatay’ın sahip olduğu yatırım potansiyeli sayesinde ülkemizin 2023 ekonomik hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol üstleneceğini ve bu sebeple yatırımcılarımıza büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.
MMK Metalurji Genel Müdürü Denis Kvasov ise Vali Erdal Ata’nın ziyaretinden şeref duyduklarını dile getirdi.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.