İskenderun Kurtuluş Bayramı Kutlandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türk ordusunun Hatay topraklarına İskenderun’dan girişinin 79. yıldönümü coşku ile kutlandı.

Kurtuluş bayramı nedeni ile İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Garnizon Komutanı ve 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, anıt alanına çelenk sundular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, büyük bir saygı ve gururla andığımız Milli Mücadelenin, İskenderun için özel anlamı olan, düşman işgalinden kurtuluşumuzun ve şanlı Türk ordusunun İskenderun’a girişinin 79. yıldönümünü gururla, coşkuyla, sevinçle ve geleceğe olan güvenle kutladıklarını belirtti.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 5 Temmuz 1938’in İskenderun’un ve bütün Hatay’ın kaderini ve geleceğini belirleyen tarihi bir gün olduğunu belirterek şunları söyledi.

“5 Temmuz 1938 günü asla vazgeçemeyeceğiz bağımsızlık tutkusunun, İskenderun’da kendini gösterdiği gündür. O gün umudunu ve özgüvenini tazeleyen halkımız, varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bugün de milletçe, gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlerken, devraldığımız değerli mirası aynı yüksek ruh ve bilinçle koruyor, birlik ve beraberlik içinde yaşama irademizi devam ettiriyoruz. İskenderun halkının gücünün ortaya konduğu  5 Temmuz  günü, cesaretin, azmin, iradenin ve kahramanlığın timsali ve tarihi belgesi olmuştur. Bizler bugün bu güzel vatanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşları olarak yaşamaktan gururluyuz.

Değerli hemşerilerim; İskenderun, sevginin ve hoşgörünün hâkim olduğu Türkiye’nin en büyük ve güzel kentlerinden biridir. İskenderun ekonomik gelişmişlik düzeyiyle, sanayisiyle, limanıyla, stratejik önemiyle Ortadoğu’da, bölgede ve dünyada bugün daha çok fark edilen bir kenttir. İskenderun sürekli büyüyen, gelişen, sosyal ve ekonomik bir potansiyele sahiptir. İskenderun’da yaşamak bir ayrıcalıktır. İskenderun’a hizmet etmekse büyük bir onurdur.

İskenderun’u çağdaş ve modern bir kent olarak alt yapısıyla-üst yapısıyla, sosyal ve kültürel yaşamıyla daha ileri bir düzeye yükseltmek ve geleceğe hazırlamak bizim için tarihi bir görev ve sorumluluktur. İskenderun için bilimsel yaklaşımla ve ileri teknolojinin sağladığı olanaklarla çalışıyoruz. Her adımda İskenderun’un bugününü ve geleceğini öngören projeler hazırlamakta ve hayata geçirmek için büyük bir gayret gösteriyoruz.

Bugünün İskenderun’undan sorumluyuz. Bunun yanı sıra hepimiz, birlikte, çocuklarımıza yaşamaktan mutluluk duyacakları güzel bir İskenderun’u hazırlamakla mükellefiz. İskenderun’u geliştirmek, sürekli ileriye götürmek, aynı zamanda 5 Temmuz 1938’de bize özgürlüğü getirenlere ve Hatay davasını başarıyla sonuçlandıran büyüklerimize karşı vicdani bir sorumluluğumuzdur.

İskenderun’a hizmet etmek bizim için büyük bir onurdur. Belediye meclis üyelerimiz ve bütün belediye çalışanlarımızla birlikte her zaman İskenderun ve İskenderun halkının hizmetinde olduğumuzu arz ederim.

Kurtuluş Bayramımızın 79. yıldönümünde bizi esaretten, işgalden kurtaran, bu güzel memlekette Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşları olarak yaşama imkânı veren, başta Hatay davasına sahip çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman Türk ordusunu ve bütün yaşamını Hatay davasına adayan büyüklerimizi şükranla anıyor, değerli İskenderunlu vatandaşlarıma en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yapılan konuşmanın ardından tören, sona erdi

Törene İSTE Rektörü Türkay Dereli, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe müdürleri, askeri personel, emniyet teşkilatı mensupları, siyasi parti teşkilatları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,muhtarlar, şehit aileleri, gaziler, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.