St.Pierre Aziz Petrus Ve Pavlus Bayramı Antakya’da Kutlandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı Antakya’da coşkuyla kutlandı.

29 Haziran Perşembe günü St. Pierre Kilisesi’nde gerçekleşen bayram kutlamasına Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlmittin Boz, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Başkanı Fadi Hurigil ve cemaat üyeleri, Episkopos Mons Paolo Bizzeti, Aziz İlyas Manastırı Başrahibi Episkopos Kostantine Keyyel ile birlikte çok sayıda Hıristiyan vatandaş katıldı.

Barış İçin Dualar Edilerek İlahiler Okundu

St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen ayinde dünya barışı için dualar edildi. Duanın ardından ilahiler okundu. Antakya Patrikhanesi’ne bağlı Episkopos Mons Paolo Bizzeti ve Aziz İlyas Manastırı Başrahibi Episkopos Kostantine Keyyel tarafından bayrama özel hazırlanmış ekmek bölünerek ikram edildi ve kutsal sayılan sudan içildi.

 

Mithat Nehir’den bayramkutlaması

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Nehir Mesajında:”Yüzyıllardır birlikte yaşam kültürünün en güzel örneklerini vermiş olan ilimizde bütün bayramların coşkusunu yüreğimizde hissediyoruz. Farklı inançlar, f arklı renkler,farklı kültürler bu toprakların en önemli zenginliğidir. Ortak insanlık mirasının en önemli öğesi bayramlardır,geleneklerdir.Bu değerler etrafında kenetlenerek insanlık mirasını gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Birbirimizin sevinçlerini ,acılarını paylaşarak bu bağları daha da güçlendiriyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle, Hıristiyan hemşerilerimizin ve tüm Hıristiyan aleminin St.Pirre Aziz Petrus ve Pavlus bayramını kutluyor; saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.