Meteorolojiden sıcak uyarısı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Meteoroloji 6.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Meteorolojik Değerlendirme Raporu verilerine göre; bu günden itibaren Kuzek Afrika sıcakları yaşanacak.

 

Yapılan son analiz ve tahminlere göre, hâlihazırda bölgemizde ve yurt genelinde devam eden ve hissedilen yüksek sıcaklıkların; 30 Haziran 2017 Cuma gününden itibaren Kuzey Afrika’dan gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisiyle daha da artacağı tahmin edilmektedir. Bu sıcak hava dalgası ile birlikte halen normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ülkemizin genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde gerçekleşeceği bekleniyor.

 

Bu hafta sonu en yüksek hava sıcaklıklarının; Hatay merkezde 42 ve doğu ilçelerinde yer yer 47 derece olması bekleniyor.

 

Sıcak hava dalgasının önümüzdeki hafta etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

 

Aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara (Güneş veya Sıcak Çarpması vb.) karşı, başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere tüm vatandaşlarımızın güneş ışınlarının dik geldiği 10.00 – 16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına direk maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları ve sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.