İskenderun Belediyesi iş başında… Sinekle mücadele başladı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kent genelinde ilaçlama çalışmalarının başladığını belirtti.

Hatay Valiliği, Büyükşehir Belediyesi’ne sinekle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yazısını son kez gönderdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Kamuoyunda bildiği üzere ilaçlama konusu ile ilgili işin büyükşehirin görevi olduğuna dair mahkeme ve sayıştay kararlarını açıklamıştık. Son olarak İçişleri Bakanlığı da görevin büyükşehirde olduğunu bildirmişti. Tüm bu yazılara rağmen HBB ilaçlama işine başlamadı. Son olarak Hatay Valiliğinden belediyemize gelen yazıda belirtildiği üzere ve ilgili resmi yazılara rağmen Büyükşehir Belediyesinin ilaçlama çalışmalarına başlamaması nedeni ile belediyemiz tarafından ilaçlama çalışmalarına başlamış bulunmaktayız” dedi.

Valilikten gelen yazıda ilaçlama işinde hizmet karşılığı yapılacak harcamanın Büyükşehir Belediyesince karşılanmasının belirtildiğini ifade eden Başkan Seyfi Dingil,”Sayın Valimiz gerekli hatırlatmaları yaptı. Biz istedik ki, kanunlar hükmünde bu görevin sorumluluğunu Hatay Büyükşehir Belediyesi üstlenseydi. Sürekli ‘bütçemiz yok’ diyerek, bu önemli hizmeti ötelendi. Halkımız endişe etmesin, İskenderun Belediyesi olarak biz bu çalışmaları yapmaya başladık” diye konuştu.

Hatay Valiliği’nin, HBB’ye gönderdiği yazının son paragrafında şu ifadelere yer verildi:
“2017 yılı içinde İskenderun’da haşere ve vektörle mücadele yapılmadığından, çevre ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için, İçişleri Bakanlığı’nın ilgi (a) emri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9/C ve 9/Ç maddeleri gereğince, İskenderun’da söz konusu mücadelenin Büyükşehir Belediyesi tarafından ivedi olarak yapılmasını, 23/06/2017 tarihine kadar mücadeleye başlanmaması halinde, Büyükşehir Belediyesi ile koordine kurularak, gerekli mücadelenin İskenderun Belediyesince yapılmasını ve bu hizmet karşılığı yapılacak harcamanın Büyükşehir Belediyesince karşılanması…”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.